Spelbegeleiding Jeugd FC De Bilt

Geschreven door Herman Bröring.

In de loop van het voetbalseizoen 2016-2017 is FC De Bilt gestart met de inzet van eigen jeugdspelers uit de JO19 en JO/MO17 bij jeugdwedstrijden van FC De Bilt op een half veld (JO/MO8 t/m JO/MO11). We zijn positief over de ingeslagen koers en gaan hier in het seizoen 2017-2018 mee door. Naast de hierboven genoemde teams zullen dit jaar ook spelers en speelsters uit de O15 worden ingezet bij de spelbegeleiding.

Met de inzet van onze jeugdspelers als spelbegeleider bij de jongste jeugd, is het mogelijk een groot deel van de overige jeugdwedstrijden te voorzien van een clubscheidsrechter. Doel is om het aantal door ouders te begeleiden wedstrijden tot een minimum te beperken. Helaas is het aantal clubscheidsrechters momenteel nog niet toereikend om dit doel geheel te realiseren. Hierdoor kan het nog steeds voorkomen dat er af en toe een ouder gevraagd wordt om te fluiten. De Scheidsrechterscommissie zoekt in samenwerking met Bestuur en Jeugdcommissie naar alternatieve mogelijkheden. Een nevendoel dat we nastreven, is dat onze jeugdspelers zelf ervaren hoe het is om een wedstrijd te begeleiden. Wij zijn ervan overtuigd dat dit bijdraagt aan sportief en respectvol gedrag op en om onze velden.

De meeste jeugdspelers hebben het op incidentele basis begeleiden van wedstrijden als positief ervaren. 

Vanaf a.s. zaterdag starten met we het inroosteren van jeugdspelers en -speelsters op de wedstrijden van onze jongste jeugd. 
We wensen alle betrokkenen succes met de invulling en uitvoering. Samen zijn we FC De Bilt.

Namens Scheidsrechterscommissie, Bestuur en Jeugdcommissie