Bestuursmededelingen

Win een bal of een reep. Landelijke fairtrade-campagne met een Quiz en prijzen voor de 6 snelste FC De Bilt-leden

Geschreven door Herman Bröring op .

Van 28 oktober t/m 5 november wordt er landelijk een Faitrade-campagneweek georganiseerd.
Tijdens deze landelijke campagneweek wordt het belang van eerlijke handel door veel supermarkten, Wereldwinkels, bedrijven, gemeentes en individuen onder de aandacht gebracht. In duizenden supermarkten en winkels zijn tijdens de Fairtrade Week diverse Fairtrade producten in de aanbieding.
De meest aantrekkelijke aanbiedingen worden gebundeld in de Fairtrade Week actiefolder, die huis-aan-huis verspreid wordt. In heel Nederland vinden er tal van acties en evenementen plaats. 

Ook bij FC De Bilt doen we hieraan uiteraard mee en doen dit in de vorm van een Quiz.
Vraag 1: Hoeveel FairTrade ballen zijn er inmiddels door FC De Bilt aangeschaft t/m eind oktober 2017
a. 303
b. 480
c. 783
Vraag 2: Hoe heet het bedrijf dat de FairTrade ballen levert aan FC De Bilt?
a. High5 Sports
b. Adidas
c. Nike
Vraag 3: Wanneer heeft de burgemeester de titel van 1e Fairtrade voetbalvereniging van Nederland aan FC De Bilt uitgereikt?
a. 16 Juni 2017
b. 17 Juni 2017
c. 18 Juni 2017
De antwoorden zijn te vinden op de website van FC De Bilt.
We hebben prijzen voor de eerste 6 inzenders met alle 3 de juiste antwoorden, je moet ook lid van FC De Bilt zijn!
Prijzen 1 t/m 3 is een bal, 4 t/m 6 een tony chocoloney chocolade reep.

Stuur een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met de volgende gegevens:
Je naam
Je mailadres
De 3 antwoorden op de vragen.
Met vriendelijke groet, Rob Florie.
 

Fair Trade is een wereldwijd symbool.

Koop je een product voorzien van het Fair Trade logo dan draag je bij aan het verbeteren van de levensomstandigheden van boeren in ontwikkelingslanden. Het Fair Trade keurmerk geeft aan dat producenten en handelaars voldoen aan de Fair Trade voorwaarden en criteria. In Nederland wordt het Fair Trade keurmerk beheert door stichting Max Havelaar.

Het Fair Trade logo vertegenwoordigt de visie en de waarden van Fair Trade.
De cirkel symboliseert de samenwerking tussen consumenten, bedrijven en boeren om middels koopgedrag een bijdrage te leveren aan betere levensomstandigheden. De blauwe lucht staat voor optimisme, groen staat voor groei en de opgeheven arm voor verzelfstandiging.

Tegenwoordig zijn er wereldwijd al 27.000 producten voorzien van het Fair Trade logo en zijn Fair Trade producten verkrijgbaar in meer dan 120 landen. In Nederland, België, Zwitserland en Frankrijk heeft het logo ook de benaming Max Havelaar.Heeft een product het Fair Trade logo dan betekent dat dat alle ingrediënten welke Fair Trade ontwikkeld zijn ook Fair Trade zijn. Het Fair Trade keurmerk is wereldwijd het meest herkenbare ethische label.

Fair Trade staat dus voor duurzame ontwikkeling met respect voor mens en milieu. De vraag naar Fair Trade producten blijft gelukkig stijgen, wat Fair Trade boeren de kans blijft geven hun producten te kunnen verkopen. Tegenwoordig is er veel keus in Fair Trade producten en deze worden in Nederland al aangeboden door 140 bedrijven (bron: Max Havelaar).