Bestuursmededelingen

Week van respect, een appel!

Geschreven door Herman Bröring op .

SAMEN ZIJN WIJ FC DE BILT – WEEK VAN RESPECT

Zaterdag 11 november 2017 staat FC De Bilt stil bij de Week van Respect, een landelijk initiatief waarin jongeren gestimuleerd worden om gezamenlijk te zorgen voor een inclusieve samenleving waarbij iedereen meedoet en lastige onderwerpen als religieuze, seksuele en culturele diversiteit, pesten en discriminatie altijd besproken kunnen worden.

Verbinding staat centraal, waar iedereen zich veilig en gewaardeerd voelt. Uitgangspunt daarbij is dat je de ander behandeld zoals de ander / je zelf behandeld wil worden.

Waarom?

Er zijn heel veel redenen om respectvol met elkaar om te gaan, bijvoorbeeld:

  • Je laat heel duidelijk zien dat je gaat voor een inclusieve samenleving waar iedereen meedoet
  • Het zorgt voor echte verandering omdat je samen de spelregels bepaalt
  • Je zorgt ervoor dat respectvol met elkaar omgaan iets van elke dag is
  • Het werkt aanstekelijk: goed voorbeeld doet volgen, zodat respect zich als een olievlek verspreidt

Appel in de mond; beter voor het spel en ook nog gezond!

FC De Bilt deelt op zaterdag 11 november 2017 een zak met appels (beschikbaar gesteld door van Westeneng, zie onderaan in dit artikel) uit aan onze thuisspelende teams en haar tegenstanders. Waarom? De bal is rond. Het spel is veel complexer dan je kunt zien. Natuurlijk moeten kinderen uitgedaagd worden en aangemoedigd. Maar tijdens het spel, moet het spel van de kinderen zijn. Een coach mag coachen, maar ouders moeten zich realiseren dat hun invloed vaak beperkt is – en als ze niet opletten wat ze zeggen – ook nog negatief kan zijn.

Tips voor ouders tijdens de wedstrijd:

  • Zeg niets over tactiek; laat het coachen over aan de coach
  • Zeg niets tegen de scheidsrechter
  • Zeg iets positiefs tegen alle kinderen

Na Afloop:

  • Praat niet negatief over teamgenootjes en/of de scheidsrechter tegen je kind
  • Vraag je kind regelmatig: Hoe ervaar je de trainingen / wedstrijden? Hoe ervaar je je trainer / teamgenoten? Hoe ervaar je mij, langs de lijn? Wat gaat er goed? Wat kan beter? Hoe denk je dat te gaan doen? Wie of wat kan je daarbij helpen?

 

Namens het bestuur FC De Bilt:

Rob Florie, voorzitter
Richard Vincent, jeugd voorzitter

 
Appel van Westeneng
Op de grens van de gemeente De Bilt en Zeist ligt het fruitbedrijf van de familie Westeneng. Dit familiebedrijf teelt al meer dan 60 jaar appels, peren en pruimen. Sinds 5 jaar zijn we begonnen met de teelt van aardbeien, frambozen en kersen. In de zomermaanden houden wij regelmatig zelfplukdagen in de aardbeien en frambozen. In de herfstvakantie is er een appelplukdag. Zo leren wij de mensen en vooral de kinderen hoe je een aardbei en een appel groeit en plukt. Ook dat deze extra lekker is zo rechtstreeks uit de boomgaard en zelf geplukt smaakt hij nog lekkerder.
Op zaterdag is de boerderij winkel open vanaf 8 uur tot 17.30 uur open. Daar verkopen wij onze eigen fruit en sappen van ons fruit, seizoen groenten en nog veel meer.
Kom gerust een keer kijken of volg ons op Facebook.com/fruitbedrijfwesteneng.  Tolakkerlaan 15, 3704 JA Zeist (aan de binnenweg naar Bunnik)
Gaaf dat jullie deze appels ter beschikking hebben gesteld!