Bestuursmededelingen

Nieuwjaarspeech voorzitter

Geschreven door Herman Bröring op .

Verliezers zeggen 'moeilijk', winnaars zeggen 'mogelijk'
Nieuwjaarsboodschap FC De Bilt

Beste leden, vrijwilligers, sponsoren en iedereen die FC De Bilt een warm hart toedraagt. Namens het bestuur van FC De Bilt wens ik iedereen een gezond, gelukkig, sportief en succesvol 2018.
FC De Bilt zal dit jaar op 6 januari een informele nieuwjaarsreceptie organiseren. Als bestuur nodigen wij u uit om elkaar te ontmoeten onder een genot van een hapje en een drankje. Dit alles zal plaats vinden in de gezelligste kantine van Nederland. Een kantine die de afgelopen weken weer feestelijk was versierd door een aantal stille krachten & vrijwilligers binnen FC De Bilt. Waarvoor uiteraard onze dank.
Als voorzitter kijk ik terug op een bewogen jaar waarin weer veel is gebeurd. Hier hebben we tijdens de ALV al bij stilgestaan, net als bij de (oud)leden die in 2017 zijn overleden.

In dit bericht wil ik graag aandacht voor een aantal positieve zaken die voorbijgekomen zijn het afgelopen seizoen. Zo zijn Alain Hijman en Sjoerd Mollema aan de slag gegaan als de nieuwe hoofdtrainer en assistent-trainer van FC de Bilt 1. Dat was niet makkelijk, maar al snel waren we als bestuur overtuigd dat we een prima keuze hadden gemaakt. Alain was direct zichtbaar binnen onze vereniging en niet alleen bij FC De Bilt 1 maar ook bij de rest van de vereniging, iets wat wij heel graag wilden. Ook met de komst van Technisch Manager Harry Suvee zijn we als bestuur blij, het geeft ons als bestuur meer ruimte en tijd om ons met een aantal zaken bezig te houden.

Ook kijken we terug op de FC De Bilt Academie die door onze jeugdcommissie samen met onze HJO Jeffrey v Delft van start is gegaan. Met de FC De Bilt academie hopen wij onze jeugdspelers een betere start te geven met hun voetbal carrierre. Met de FC De Bilt academie starten we ook met opleiden van onze eigen jeugdspelers tot jeugdtrainer. En daar ontstaat gelijk een win win situatie.
Zo stond op ons programma om samen met leden van FC De Bilt een nieuw beleidsplan te schrijven. Iets wat ons uiteindelijk ook is gelukt, mede dankzij Stichting Stidad (waarvoor onze dank). Het nieuwe beleidsplan staat bol van goede voornemens en acties om SAMEN mee aan de slag te gaan. Vooral het woord SAMEN wil ik graag bij iedereen onder de aandacht brengen. Dit wordt hét toverwoord binnen FC De Bilt en gaan we dit jaar op verschillende momenten gebruiken.

Iets SAMEN doen is de enige manier om iets voor elkaar te krijgen. We zullen met elkaar de handen uit de mouwen moeten steken, we zullen elkaar positief moeten benaderen, we moeten elkaar respecteren en accepteren. De weg naar succes is tenslotte langer dan die naar teleurstelling. De spreuk die op ons beleidsplan van toepassing is: Verliezers zeggen 'moeilijk', winnaar zeggen 'mogelijk'.
Om ervoor te zorgen dat onze mooie vereniging verder uitgroeit tot een verenging waar je bij wilt horen en waar je deelgenoot van wilt zijn zoeken wij winnaars. En voor alle duidelijkheid, dat zijn niet de mensen die nooit falen, maar mensen die nooit opgeven.

Voelt u zich geroepen om SAMEN met ons alle mooie plannen waar te maken? Hou dan de website in de gaten. In januari volgen er diverse oproepen hieraan gehoor te geven.
Ik wil alle leden, vrijwilligers, ouders en andere betrokkenen die iets doen binnen onze vereniging bedanken voor hun inzet in het afgelopen seizoen. Uiteraard hopen wij dat u uw enthousiasme overbrengt op anderen, zodat de groep vrijwilligers groter en groter wordt. Want alleen SAMEN kunnen wij ervoor zorgen dat het voor iedereen plezierig is en blijft om iets binnen FC De Bilt te doen.

Verder kijken we vol trots terug op onze benoeming tot eerste FAIR TRADE-vereniging van Nederland en op het feit dat we ook op andere fronten onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. Het komende jaar zullen we gezamenlijk optrekken met de gemeente De Bilt om tot een verantwoorde keuze te komen qua vervanging van onze huidige kunstgrasvelden. Ook zijn we in gesprek om onze vereniging nog veiliger te maken, waar het gaat om de bereikbaarheid met de fiets en auto. Verder willen wij invulling geven aan de functie 'Vertrouwenspersoon FC De Bilt', die ook een bijdrage zal leveren aan een nog veiliger sportklimaat. Uiteraard is alleen het aanstellen van de functionaris geen garantie voor een veiliger omgeving. U als lid, ouder, vrijwilliger of betrokkene dient hierin ook zijn of haar verantwoordelijkheid te nemen. Hier geldt eveneens: SAMEN zorgen wij ervoor dat het veilig en plezierig toeven is bij FC DE Bilt.

We kijken ook terug op een geslaagd lustrumfeest. 20 jaar FC De Bilt is met veel leden en vrijwilligers SAMEN gevierd. Iedereen nogmaals bedankt voor zijn of haar inzet.
Als laatste wil ik een lans breken voor alle spelleiders, scheidsrechters, ouders en leden die
op zaterdag wedstrijden begeleiden en fluiten. Deze groep vrijwilligers staat behoorlijk onder druk en wordt vaak bekritiseerd. Laten we dit jaar de spelleiders en scheidsrechters met respect behandelen en niet langer bekritiseren.

Ik spreek de wens uit dat we er SAMEN een heel mooi 2018 van gaan maken. Waarbij iedereen, voetballer, vrijwilliger én toeschouwer met plezier ons sportpark bezoekt.

Rob Florie
Voorzitter FC De Bilt