Bestuursmededelingen

Spelen in het Paasweekend en het Pinksterweekend

Geschreven door Herman Bröring op .

Beste bestuurder, leider, trainer,

De laatste tijd krijgen we veel vragen over het wedstrijdprogramma tijdens het Paasweekend en het Pinksterweekend. Hierover is eerder al gecommuniceerd, maar graag informeren wij je nogmaals over de planning rondom Pasen en Pinksteren. Deze informatie is ook terug te vinden op de speeldagenkalender 2017/’18.

Dit seizoen worden er op tweede Paasdag geen (inhaal)wedstrijden ingepland. In het Paasweekend worden alleen op zaterdag en zondag wedstrijden gespeeld. Ook op tweede Pinksterdag plannen wij geen wedstrijden in. Voor het Paasweekend geldt dat verenigingen in onderling overleg kunnen afspreken om te gaan spelen op tweede Paasdag. Voor de B-categorie is dit ook mogelijk in het Pinksterweekend.

In het Pinksterweekend wordt het op één na laatste competitieprogramma van het seizoen gespeeld. Voor zowel de categorie A, als de categorie B geldt dat voor alle teams de laatste twee volledige wedstrijdprogramma’s in principe op dezelfde datum worden vastgesteld. Voor de mannen eerste teams (zaterdag- en zondagvoetbal) en de vrouwen Top-, Hoofd- en eerste klasse geldt dat de laatste twee volledige wedstrijdprogramma’s op dezelfde datum en op een gelijk aanvangsuur worden vastgesteld.

In de categorie B kan men wedstrijden spelen tot uiterlijk 1 juni. Indien er in de categorie B nog wedstrijden open staan die men wel graag nog wil spelen maar die niet staan ingepland, kan men altijd in onderling overleg afspreken de wedstrijd te gaan spelen, bijvoorbeeld midweeks. Wij plannen de wedstrijd dan uiteraard graag in zodat deze meegenomen kan worden in de (eind)stand.

Met vriendelijke groet,
KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND