Bestuursmededelingen

Seizoen afgelopen, op naar volgend seizoen!

Geschreven door Martin van Veelen op .

De trainers van ons eerste hadden een jaar geleden een bittere pil te slikken toen op het laatst bleek dat een groot deel van de spelers vertrok. Zij lieten zich niet kisten en met de spelers die bleven en met de komst van goede aanwinsten, wisten zij er in het afgelopen seizoen toch een mooi jaar van te maken.  Dat dit uiteindelijk resulteerde in een vooraf gewenste positie in de middenmoot, viel mij eigenlijk zelfs nog wat tegen. Oké, ik ben wat fanatieker dan de middenmoot. Er werd dit jaar te vaak een overwinning verspeeld, zelfs diverse keren in de blessuretijd. Erg jammer, want een punt of tien meer was redelijk geweest en dan was de nacompetitie zeker een feit geworden. En voor de derde keer nacompetitie op rij………...

De sfeer was uitstekend en ook de samenwerking met het tweede verliep m.i. veel beter dan de afgelopen jaren. Ook heel mooi was het initiatief om de spelers van het eerste trainingen te laten verzorgen bij diverse jeugdteams (selectie en niet-selectieteams). Volgend jaar weer? En dan lijkt het me ook mooi als die jeugdteams wat vaker bij het eerste komen kijken: Het is immers ONS EERSTE!

Mede door de goede sfeer en door het steeds aantrekkelijker voetbal, bleek er dit jaar slechts één (wissel)speler de selectie te verlaten. Dus met veel genoegen kan ik melden dat de volgende spelers bij de voorlopige eerste selectie blijven (in willekeurige volgorde): Jos de Gram, Marc Schuurman, Joey Koetsier, Jonas Delen, Milan Agterberg, Roland van Dijk, Fabian Vorsterman, Mano Bakkenes, Glenn Linnebank, Sam Eerdmans, Vincent van Bueren, Appie Ayoubi, Robin Notenboom, Raymond van Nistelrooij, Bobby Reijerse, Sander van den Berg, Lennart van Dijk, Robert-Jan Sneller, Reduan Boussoufi, Daan Musters, Marc Kranenburg. Ook bij het tweede zijn nog diverse spelers die aan de deur kloppen, doordat zij zich goed ontwikkelen of dat zij terugkomen van een blessure.

Na een jaartje weer graag terug: Jelle Vliek (SDVB) en Steven van den Berg (SO Soest). Ook terug, u kent hem vast nog wel: Marcel Melissen, hij was een van de meest talentvolle spelers van FC De Bilt en Hercules plukte hem weg, daarna speelde hij enkele jaren met plezier voor de club uit zijn geboortedorp Maartensdijk, maar gelukkig wil hij nu weer op zijn niveau gaan voetballen.
Spelers genoeg, maar toch dienden zich nog enkele versterkingen aan: Yoeri Pot en Mo Ayoubi komen van Saestum, Julian Koning komt van Hercules en Michel van Bruggen was de keeper van FC Driebergen. Ik ga er van uit dat de nieuwkomers zich ook weer snel thuis voelen bij onze club.

Zoals gezegd was de samenwerking dit jaar met het tweede prima en dat was vooral te merken na de winterstop. Tot de winterstop had ons tweede slechts vijf puntjes (vijf keer gelijk gespeeld, dus ook belangrijke punten laten liggen) Na de winterstop was het tweede gewend aan de reserve hoofdklasse en deden ze zelfs mee om de derde periodetitel! De inhaalrace leek net op tijd te zijn, maar helaas belandde het schitterende schot van Sjors een centimeter te hoog op de lat, waardoor de laatste wedstrijd tegen Spakenburg in 0-0 eindigde. Hierna restte nacompetitie: twee dikke overwinningen, maar in de laatste wedstrijd werd nipt verloren van Roda ’46 en dus komt ons tweede volgend jaar weer uit in de reserve 1e klasse (ook een prima niveau, maar ja, niet tegen Ajax, GVVV, IJsselmeervogels e.d.)

Ook voor het tweede zijn diverse aanvullingen maar dat is voor nu te gedetailleerd om dit allemaal te beschrijven, maar wellicht stromen er alsnog spelers door naar de A-selectie en zullen er spelers van de A-selectie terugvallen.

Natuurlijk zullen er in september ook spelers teleurgesteld zijn, maar mijn advies is: knok je via het veld terug! Laat de trainers zien dat ze zich hebben vergist! En trainers, kom gerust terug op een beslissing als een speler het tegendeel bewijst!

Ik heb vertrouwen in de spelers, de trainers en de rest van de staf en ik kijk uit naar 2018-2019. Geniet eerst van de zomervakantie!

Martin van Veelen
(supporter en verslaggever)


Wellicht ben ik iemand vergeten, of heb ik iemand te veel genoemd of heb ik een naam verkeerd geschreven................. excuses hiervoor.