Technische staf FC De Bilt ingevuld

Geschreven door Herman Bröring.

Technische staf FC De Bilt ingevuld

De technische staf van FC De Bilt 1 en 2 is voor komend seizoen ingevuld. Alain Hijman wordt hoofdtrainer, Sjoerd Molleman zijn assistent en John Ditewig de keeperstrainer. Andre van Vogelpoel gaat de B-selectie en het tweede elftal trainen. Harry Suvee is aangetrokken als voorzitter van de Technische Commissie,samen met Ron Groenewoud en Jeffrey van Delft gaat hij het technische beleid bepalen. Het bestuur is blij met de invulling van deze belangrijke functies binnen onze club en natuurlijk wensen wij hen veel succes en voetbalplezier bij FC De Bilt.

Harry Suvee (9-7-1952)
Harry Suvee speelde als keeper betaald voetbal bij Velox (1965-1970), FC Utrecht 1970-1978) en FC Wageningen (1978-1989). In 1989 werd hij afgekeurd en begon zijn trainersloopbaan. Hij startte bij Velox en ging daarna naar FC Wageningen. Bij die club haalde hij zijn diploma TC 1, met Ron Groenewoud als examinator. Nadat Wageningen failliet ging vertrok hij naar FC Twente, later werkte Harry ook bij Sparta Nijkerk, opnieuw Velox, Bennekom, FC Utrecht en een aantal andere amateurclubs. Zijn laatste club als hoofdtrainer was OSM 75, waar hij vorig jaar vertrok om Hoofd opleidingen te worden bij VV De Meern. Met de komst van Harry Suvee haalt FC De Bilt een ervaren voetbalman binnen.

Alain Hijman (1-1-1971)

Alain Hijman begon als voetballer bij JSV Nieuwegein. Van daaruit maakte hij de overstap naar de jeugdopleiding van Elinkwijk. Hij verhuisde naar Arnhem voor zijn opleiding aan het CIOS, haalde zijn diploma TC1 en combineerde dat met voetballen bij DOVO. Later speelde hij ook nog voor een Arnhemse zondag tweedeklasser. Zijn trainerscarrière startte Alain bij de jeugd van Elinkwijk om vervolgens de overstap te maken naar de jeugdopleiding van FC Utrecht. Zijn langste tijd zat hij echter bij Argon uit Mijdrecht (1998-2013). Nadat hij twee seizoenen werk was bij Montfoort, gaat Alain komend seizoen bij FC De Bilt aan de slag.

Sjoerd Molleman (19-06-1990)

Sjoerd Molleman is sinds 2015 trainer van De Vecht, waar hij daarvoor drie jaar in het eerste elftal speelde. Vorig seizoen voetbalde hij met De Vecht in dezelfde competitie als FC de Bilt en de gemoedelijke sfeer bij de club viel hem direct op. Hij hoefde volgens eigen zeggen dan ook niet lang na te denken, toen hij in gesprek kwam met het bestuur voor de functie van assistent-trainer. Zijn studie genoot Sjoerd aan de Johan Cruyff University en het Cruyff Institute, zijn idee over hoe voetbal gespeeld moet worden, is ook grotendeels beïnvloed door de visie van Cruyff. Bij FC De Bilt wil hij zijn voetbalvisie verder ontwikkelen en z’n ideeën over voetbal delen met het team en de club. Hij hoopt een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van FC de Bilt.

André van Vogelpoel (4-11-1955)

André van Vogelpoel trainde de afgelopen 30 jaar diverse eerste en tweede elftallen, waaronder tweede teams op hoofdklasseniveau. Dat is ook de stap die hij met ons tweede elftal wil maken: promoveren naar de reserve hoofdklasse. André vindt het een eer, dat hij uit vele kandidaten geselecteerd is om trainer te worden van de B-selectie van FC De Bilt. Hij wil er hier iets moois van maken, zowel sportief, prestatief als qua gezelligheid.

Ron Groenewoud (24-01-1937)

Ron Groenewoud begon zijn spelerscarrière bij Velocitas 1897 in Groningen, dat destijds in de tweede divisie van het betaald voetbal speelde. Na het afronden van zijn sportopleiding aan het CIOS in Overveen werd hij trainer bij Sparta Rotterdam (3 jaar), Holland Sport (nu ADO Den Haag, 1jaar), Heerenveen (1 jaar), de KNVB (3 jaar), FC Groningen (5 jaar) en opnieuw de KNVB (22 jaar). Bij de voetbalbond trainde en coachte hij de jongste jeugd tot en met het Nederlands elftal. Inmiddels is Ron al 7 jaar aan FC De Bilt verbonden als TC-lid, waar hij zich bezighoudt met het begeleiden van jeugdtrainers.

John Ditewig (16-7-1974)

John Ditewig doorliep als keeper de jeugdopleiding bij VRC in Veenendaal, voordat hij bij die club in het eerste terecht kwam. Daarna keepte hij voor Renswoude, De Merino’s en SDCP. Vanwege zijn studie stopte John met keepen op niveau. Ondertussen was hij Maarten Arts (Pro Goal en de toenmalige keeperstrainer van FC Utrecht) gaan assisteren bij het geven van keepersclinics. Ook ging hij als jeugdkeepersscout bij Ajax aan de slag. Vervolgens werd hij jeugdkeeperstrainer bij DOVO en maakte daar het seizoen bij het eerste af toen de toenmalige hoofd- en keeperstrainer terugtraden. Vervolgens was hij 7 seizoenen keeperstrainer bij NSC en 1,5 seizoen bij VVA’71. Nadat die club in 2015 failliet ging nam hij bewust een periode afstand van het voetballen. In januari van dit jaar pakte hij de draad weer op bij DOVO, waar hij de functie van keeperstrainer gaat combineren met die bij FC De Bilt.

Jeffrey van Delft (3-3-1988)

Jeffrey van Delft voetbalde in de eerste elftallen van FC Purmerend, Purmersteijn en Kampong.Tijdens zijn CIOS-opleiding begon Jeffrey met het trainen en coachen van jeugdteams. Hij startte bij FC Purmerend en ging vervolgens naar Purmersteijn, FC Volendam, OSV, Swift, Kampong en Legmeervogels. Sinds 2015 is Jeffrey werkzaam bij FC De Bilt als hoofd jeugdopleidingen, waar hij de trainers/coaches van de jeugd(selectie)teams begeleidt en de uiteindelijke selecties goedkeurt. Ook verzorgt hij de extra training op vrijdag voor de selectieteams.

Jeffrey is eigenaar van de voetbalschool 1-4-3-3, waarmee hij komend seizoen op zondag (van 10.00–11.15 uur) extra training verzorgt bij FC De Bilt voor jeugdleden van 5 t/m 13 jaar. Kijk voor een (gratis) proefles op www.1-4-3-3.nl.

A-selectie seizoen 2017-2018

Ons eerste elftal is nog in de race voor promotie naar de eerste klasse. De (nieuwe) technische staf is ondertussen druk bezig om de selectie voor komend seizoen in te vullen. De volgende spelers hebben de intentie om bij FC De Bilt te blijven: Jaime Hensen, Steven van de Berg, Glenn Linnebank, Jonas Delen, Vincent van Bueren, Bart Kuijpers, Wesley Sluijk, Tim Elders, Sam Eerdmans, Tom Karst en Sander van de Berg. Bobby Reijerse en Roland van Dijk keren terug na een langdurige blessure. Diverse spelers uit het tweede maken ook kans om aan te sluiten bij het eerste.

De eerste versterkingen zijn ook vastgelegd. Joey Koetsier keert terug van Roda’46, terwijl Desley van Soolingen overkomt van OSM'75 en Deepak Mohanlal overkomt van DHC (Deepak zal aankomend seizoen ook een jeugdteam gaan trainen). Onlangs is ook bekend geworden dat Robin Notenboom (FC Driebergen) en Jos de Gram (Be Quick en WHC) na de zomer zullen aansluiten.