Bestuursmededelingen

FC De Bilt de eerste Fairtradeclub van Nederland

Geschreven door Herman Bröring op .

FC De Bilt de eerste Fairtradeclub van Nederland

FC De Bilt heeft zaterdagmiddag 17 juni 2017 als eerste club van Nederland, de titel Fairtradeclub gekregen uit handen van burgemeester Potters. Potters was vol lof, de eerste club die het predicaat FairTrade mag gebruiken. En dat past mooi bij de gemeente De Bilt die één van de 77 gemeenten is die al het FairTrade logo mogen gebruiken.

Rob Florie, voorzitter van FC De Bilt neemt vol trots de titel aan.” We hebben er naast het verkopen van fairtrade koffie en thee  ( Dore sip )wel wat voor moeten doen” zegt hij. Het jury rapport is dan ook  lovend over het feit dat FC De Bilt is overgegaan op het spelen met fairtrade voetballen van High5sports. Naast het gebruik van fairtrade producten, bananen, wijn, sappen ( Plus Supermarkt  )   wordt er ook op ander manieren aandacht besteed aan welk belang het heeft om zo veel als mogelijk fairtrade producten te kopen. Zo is er een Fair-Play toernooi gehouden met  drie Biltse fairtradescholen scholen die een fairplay beker konden winnen en zijn bij verschillende gelegenheden in samenwerking met de Wereldwinkel fairtrade producten verkocht in de kantine. Ook zijn er posters opgehangen om duidelijk te maken waarom eerlijke handel belangrijk is. “FC De Bilt wil betrokken zijn bij de samenleving en bijdragen aan een betere wereld. Fairtrade producten helpen daar een beetje” bij aldus de trotse voorzitter. 

Zie de foto's in het andere artikel en hier onderfairtrade-10fairtrade-11fairtrade-8fairtrade-9fairtrade-7fairtrade-5fairtrade-6fairtrade-3fairtrade-1fairtrade-2fairtrade-4