Gert Verwoerd is overleden

Geschreven door Herman Bröring.

Gert Verwoerd is afgelopen maandag 24 April op 73-jarige leeftijd overleden. (1944-2017)

Gert was oud-voetballer van het eerste elftal van DOS Utrecht en alle 3 de Biltse verenigingen, Bilthoven, BVC en FAK. Hij heeft veel betekent voor het voetbal in Bilthoven.

Gert was een uitstekende middenvelder, in nood was hij ook een goede spits. Hij heeft toen vele doelpunten gemaakt  onder het toeziend oog van vele toeschouwers, soms wel 5000.  Veel oud-spelers en toeschouwers zullen zich hem zeker herinneren.

Wij wensen de familie veel sterkte toe met dit veel te vroege verlies.

Het bestuur van FC De Bilt.

Gert-Verwoerd

Maak het mooiste spandoek voor 7 April (oefeninterland Nederland-Frankrijk (vrouwen)

Geschreven door Herman Bröring.

Nog vier maanden en dan start een van de mooiste evenementen van dit jaar, het EK vrouwenvoetbal in Nederland. In deze mail ontvangen jullie een actie waar de (meiden-vrouwen)leden van jullie club aan mee kunnen doen: win kaarten voor de openingswedstrijd Nederland-Noorwegen op 16 juli in Utrecht. Wil je deze mail doorsturen naar de (meisjes/dames)teams van jullie vereniging?

Door met het team de oefeninterland Nederland- Frankrijk op 7 april a.s. bij te wonen met een eigen gemaakt spandoek, kan het team kaarten winnen voor de openingswedstrijd.

Informatie voor de oefeninterland op 7 april:

Kinderen tot 14 jaar betalen 5 euro en vanaf een groepsgrootte van 8 personen betaal je 6 euro. Regulieren kaarten kosten 10 euro per stuk. Koop hier je kaartjes.

Heb je vragen over deze WINACTIE mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

winactie

Poster_Winactie_WEURO.pdf

Bert Dijkstra Deel 3

Geschreven door Herman Bröring.

Bert Dijkstra ( De telegraaf ) heeft een colum in de telegraaf over de oudere voetballers, leuk om te lezen. Deel 3

Weekeinde… Tijd voor honderduizenden Nederlanders om weer de voetbalvelden op te zoeken. Onder hen steeds meer oudere mannen. Zij houden, als veteranen met krakende knieën en zere ruggen, zichzelf overeind en vaak ook (als bestuursleden tegen wil en dank) hun club. Belegen belevenissen, verpakt in een op het boek FC De Aftakeling geënte serie.

De spelbepalende middenvelder van de veteranen, bij de club tevens bestuurslid kantinezaken, heeft de bar nog niet bereikt of tante Coby schiet hem aan. De ongekroonde koningin van de kantine, meestal de vrolijkheid zelve, maar nu toch danig uit haar humeur.

Ik heb gedaan wat jij me als mannetje van het bestuur hebt gevraagd: m’n mensen voorbereiden op de vernieuwingen achter de bar’, zegt ze. ‘Nou, dat was geen succes. De vrouwen staan daar hun vrije middag op te geven en zitten niet te wachten op veranderingen waar ze ongelukkig van worden.’

De veteraan kijkt haar nietbegrijpend aan. "Wat moeten we dan? Als de winst ons door de vingers glipt, kunnen we de tent wel sluiten. De kantine is onze belangrijkste bron van inkomsten."

Tanty Coby kijkt somber. "Die nieuwe kassa krijg ik er nog wel doorheen. Dat pinautomaatje ook. Maar dat van die snoep pikken ze niet. Geen denken aan. Kun je echt vergeten."

De veteraan slikt. "Snoep? Hoezo snoep?"

"Die automaat van jou die er zonodig moet komen. Met Nutsen. En zakken chips."

"Ja, wat is daar mee?’

"Als die er komt, stoppen acht van de tien vrijwilligers."

"Maar die automaat maakt het toch alleen maar makkelijker voor de dames? Hoeven ze niet meer naar die zoetigheid om te kijken."

"Dat is nou net het probleem", zegt tante Coby. "Ze wíllen er juist naar omkijken. Die kindjes voor hun neus, met een eurootje in de handjes. Met glimmende oogjes kijkend naar de zakjes snoep die wij ’s morgens zelf hebben gevuld. Dat vinden die vrouwen nou net zo leuk. En dat wil jij lopen verpesten met die rotautomaat van jou. Zo’n onpersoonlijk kreng."

De veteraan slaat haar kalmerend op de schouder. "Ik zal kijken of we er nog onderuit kunnen komen."

Vertwijfeld bestelt hij z’n eerste pilsje. De kantine… Levensader van de club, afhankelijk van bieromzet en goedkope leveranciers. En dan krijgt hij gelazer over een automaat met Wokkels en Bounty’s. Gezeur over de verkoop van kleverige mierzoete gummiklodders in de vorm van een beertje of een konijntje. Belangrijkste agendapunt voor de volgende bestuursvergadering: de snoepzakjescrisis. De veteranenvoetballer, tevens bestuurslid kantinzaken, slaakt een diepe zucht.

http://www.telegraaf.nl/vrij/27728236/__Deel_3__De_snoepzakjescrisis__.html

Waar blijven de kampioenen?

Geschreven door Herman Bröring.

Het kan toch niet waar zijn dan er maar 1 winterkampioen is dit jaar?

Ben je met jouw team ook kampioen?, meldt dit dan aan de webmaster, met als het kan een leuke foto en wat tekst.

Groet, Herman Bröring