Missie en visie

 

Voetballen bij FC De Bilt

Door een fusie van de verenigingen BVC, FAK en Bilthoven is op 12 juni 1997 de voetbalvereniging FC De Bilt ontstaan. Begonnen als een club met ongeveer 750 leden, is het ledenaantal nu toegenomen tot ruim 1300. FC De Bilt heeft een grote jeugdafdeling. Met name de jongste jeugd is ruim vertegenwoordigd.
Kinderen van 5 jaar beginnen bij de Mini's, ze trainen één keer per week en spelen af en toe een wedstrijd in het Hans van Breukelen Omnistadium, meestal als het 1e team ook een thuiswedstrijd heeft. 
Vanaf 6 jaar schuiven ze door naar de Champions League. Dan gaan de kinderen, naast de wekelijkse training, op zaterdag wedstrijdjes spelen in een onderlinge competitie. Daarbij dragen de kinderen shirts van officiële Champions League clubs.
Een volgende stap is de Super Liga, eveneens een onderlinge competitie. Een klein aantal F-pupillen tams speelt competitie in KNVB verband. Dit betekent dat deze teams, net als de oudere jeugd, niet alleen thuiswedstrijden maar ook wedstrijden bij andere verenigingen spelen. Naast recreatief voetbal heeft FC De Bilt ook een aantal teams die prestatief voetballen. Het streven van FC De Bilt is dan ook de eigen jeugd een zo goed mogelijke opleiding te bieden.

Jaarlijkse activiteiten

Jaarlijks worden er meerdere activiteiten georganiseerd voor de jeugdleden. Voorbeelden hiervan zijn de maandelijkse keepersinstuif, penaltybokaal, zaalvoetbaltoernooi tijdens de winterstop en voor de allerkleinste een jaarlijks bezoek van Sinterklaas.

Belangrijk is dat een ieder die bij ons voetbalt, oud of jong, recreatief of prestatief, vooral veel plezier heeft in de sport. Veel actieve vrijwilligers zetten zich voor de vereniging in om dit te bereiken.

Bekijk hier het verenigingsplan op de website.