Doutzen is in vorm

Geschreven door Herman Bröring.

De J08-1 speelde vanochtend uit bij Quick in Amersfoort.

En moet je eens lezen wat de tegenstander aan wedstrijdverslag  heeft neergeschreven!

Doutzen (Renema) is de dame van FC De Bilt J08-1!

http://www.afcquick1890.nl/showPage.php?p=JO8-1&m=5780&s=2016

Volgens mij het vermelden waard, zeker als de tegenstander dit zo sportief en lovend schrijft!

 

Voetballes van Doutzen

4 februari 2017 (geplaatst door: Koert Flapper)

Vandaag hadden de mannen van O8-1 de kans op revanche na de onterecht verloren openingswedstrijd in de nieuwe klasse tegen Spakenburg. Het pakte allemaal iets anders uit dan op voorhand gehoopt! 1-6 stond om 9:15 uur op het bord.
Bij de Bilt voetbalde Doutzen mee. "Wie is die dame?" werd al snel geroepen door het Quick publiek. Alleen Tijn had de eer om Doutzen een keer uit te kunnen kappen. Alle andere mannen van Quick werden zowel voetbaltechnisch als fysiek aan de kant gezet door Doutzen. Twaalf keer werd een potentiele Quick goal middels een cruciale interceptie van Doutzen voorkomen. Vervolgens werd de bal niet lomp naar voren gerost maar was er ook nog eens een zeer effectieve spelvoortzetting naar de voorste gelederen van de Bilt. Daar wisten de jongens van de Bilt wel raad met de bal en met kort spel werd de verdediging van Quick op het verkeerde been gezet. Doutzen wist ook nog de 5-0 te maken door een knap afstandsschot en ze maakte duidelijk dat er klasse schuilt in deze jongedame. Net voor tijd werd de eer gered door Tijn middels een snelle doorbraak en een knap geplaatst schot....gelukkig maar.
Waarschijnlijk hebben we vandaag een toekomstig Oranje-leeuwin kunnen aanschouwen. De supporters (lees ouders) hebben ook kunnen zien dat onze jongetjes wel wat meer "Grinta" kunnen gebruiken en minder Brinta. Laten we erop vertrouwen dat volgende week wel voldoende gretigheid en passie kan worden opgebracht. Dat zullen ze nodig hebben de komende wedstrijden.

De uitslag had ook zijn effect op de penalties. Alleen Maarten, Skip en Nick scoorden. Matthijs hield wel veel van de penalties van De Bilt tegen.

Bart (vader van Teun), speler van Quick