Reactie op uitzending zembla van 15-2-2017

Geschreven door Herman Bröring.

Aan alle leden en geinteresserden,

Het televisieprogramma ZEMBLA,  zond woensdag 15 februari jl een vervolg op de uitzending van 5 oktober jl. uit met de titel:  'Gevaarlijk spel, het vervolg' over het gebruik van rubberkorrels in kunstgrasvelden.
Naar aanleiding daarvan wacht de gemeente De Bilt eventuele vervolgonderzoeken in vertrouwen af en zal eventuele nieuwe informatie samen met FC De Bilt en SVM op zijn merites beoordelen.
De gemeente en de beide voetbalverenigingen zien geen aanleiding ons gezamenlijk beleid ten aanzien van het spelen op kunstgras te wijzigen. Dit betekent dat er, overeenkomstig standpunt van het RIVM, de GGD en de Vereniging Sport en Gemeenten, wat ons betreft op de kunstgrasvelden gesport blijven worden.

Meer informatie:  http://www.rivm.nl/Documenten_en_publicaties/Algemeen_Actueel/Veelgestelde_vragen/Milieu_Leefomgeving/Alle_veelgestelde_vragen_over_Rubbergranulaat

 

Zijn er spelers en teams die liever niet willen trainen en wedstrijden spelen op kunstgras, dan kunnen zij dit aangeven, wij gaan dan binnen de mogelijkheden kijken naar oplossingen. Heb je vragen op of aanmerkingen?, wil je deze dan mailen aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor de jongste jeugd ( mini's en Champions Leaque ) is al eerder besloten om de wedstrijden op veld 5 te spelen en de trainingen op veld 6, dit blijft gehandhaafd.

Het bestuur