Coaching en Begeleiding voor Niet-Selectie Trainers Jongens/ Meisjes!

Geschreven door Herman Bröring.

Coaching en Begeleiding voor Niet-Selectie Trainers Jongens/ Meisjes!

 

Afgelopen dinsdagavond 12 september ging onder de bezielende leiding van FC De Bilt Hoofd Jeugd Opleidingen Jeffrey van Delft de 1e van 6 geplande bijeenkomsten van start.
Ook Ron Groenewoud, lid TC, ex-KNVB trainer en Harry Suvee, Hoofd Technische Zaken FC De Bilt, ex-keeper FC Utrecht, waren aanwezig.

 

Fantastische opkomst

Maar liefst 17 niet-selectie trainers van FC De Bilt gaven acte de presence en werkten enthousiast samen in groepjes  om zichzelf verder te bekwamen in het trainen en begeleiden van jeudspelers. De behoefte in de groep lag zowel op voetbaltechnisch als op leidinggevend, motivatie en stimulatie aspecten. 

 

Laat kind eigen keuze maken

Jeffrey gaf als voorbeeld dat hij bij de jongste jeugd vaak ouders en trainers langs de lijn hoort schreeuwen: "Overspelen of Ga er voorbij of Schieten. Deze personen vullen in wat een kind moet doen en verkleinen hiermee de creativiteit van het kind. 

Jeffrey geeft aan: "juist op jonge leeftijd is het belangrijk om de creativiteit van het kind te stimuleren en ze zelf beslissingen te laten nemen. "Kijk om je heen" is bijvoorbeeld veel beter om te zeggen, het kind gaat dan zelf keuzes maken in plaats van dat een ander zegt wat het kind moet doen.

 

24 oktober is de volgende dag!

Op de volgende bijeenkomst 24 oktober gaat Jeffrey in de praktijk, op het veld laten zien hoe je een training inricht en leidt.
Opgeven vooraf is verplicht via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-43246873.
Betere trainers zorgen voor betere spelers, pak deze kans en meld je aan bij Jeffrey.

 

Namens Jeugdbestuur, Richard Vincent

Foto van 1e bijeenkomst