JO9-trainer gezocht voor 1 uur per week

Geschreven door Herman Bröring.

JO9-trainer gezocht voor 1 uur per week


Hoe fijn was het niet toen jij jaren geleden als klein jongetje of meisje bij FC de Bilt kwam en er twee trainers waren die jou wilden leren voetballen? En hoe prettig is het nog steeds dat er vaders en trainers zijn die jullie begeleiden op trainingsavonden en op zaterdag bij de wedstrijden?

Nu willen we met een nieuw J09 team (kinderen van 8 jaar) na de winterstop in de KNVB competitie mee gaan spelen. We zijn daarom op zoek naar een paar enthousiaste jongens of meiden die op woensdagmiddag (17.00-18.00 uur) deze kinderen willen leren voetballen. Het gaat om simpele vaardigheden als elkaar leren kennen, goed leren schieten, aannemen, overspelen, etc.

Onze ervaring is dat oudere jeugdspelers heel goed in staat zijn om deze jonge kinderen iets te leren. De jonge kinderen kijken namelijk enorm op tegen jullie op.

Maar ook voor de oudere kinderen is het een laagdrempelige kans om ervaring op te doen met leidinggeven, voor een groep staan en gestructureerd een training geven.
Enthousiaste senioren of ouders mogen ook reageren.

Onze vraag is dan ook of er één of twee spelers zijn die 1 uur per week (woensdagmiddag 17-18h) dit team willen trainen in de periode na de winterstop tot de zomervakantie.

Eén van de vaders wil graag assistent trainer zijn. Aangezien hij niet goed Nederlands spreekt wil hij geen hoofdtrainer zijn. Indien gewenst kunnen wij evt. vanuit een ander JO9-team een andere trainer regelen die de eerste weken meekijkt, helpt om op gang te komen en aanspreekpunt is bij vragen

Hartstikke leuk toch?


Vragen en reacties kunnen naar Nico Kuiper – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.