JO15-2, een verslag van een kampioens-seizoen

Geschreven door Krischan Hagedoorn.

JO 15-2 Winterkampioen!

Op zaterdag 2 december werd de JO 15-2 thuis ongeslagen kampioen. In de competitie met 9 tegenstanders veroverde FC De Bilt de volle 27 punten. Met 53 doelpunten voor en 6 tegen realiseerde het team een droom van een doelsaldo; 47.

Er stond deze wedstrijd nogal wat op het spel. Tegenspeler Saestum had nog maar 3 wedstrijden in deze competitie gespeeld. Als FC De Bilt verloor of gelijkspeelde had de JO15-2 nog tot half februari moeten wachten om te vernemen of het team kampioen was geworden.

In de eerste helft ging het ons team voor de wind. Dylan scoorde de 1-0, de 2-0 was voor Jules gevolgd door Mees die de 3-0 scoorde. Jules maakte vervolgens zijn Hattrick af door de 4-0 en de 5-0 te scoren.

In de tweede helft werd de JO15-2 zwaar onder druk gezet door Saestum. Fons kon helaas de tweede helft niet meespelen en Dylano had al voor de wedstrijd een blessure. In de tweede helft regende het blessures, vooral door het bij vlagen fysieke spel van de tegenstander. Dylan moest het veld verlaten en vervolgens ook Timo die met een zware blessure naar het ziekenhuis moest. Na de wedstrijd bleek dat hij zijn enkelband gescheurd had. Ook Robin (invalspeler) liep een blessure op en zo stond de JO15-2 de laatste 20 minuten van de wedstrijd zonder reserves te spelen. De verdedigers; Ischa, Robin, Lucas en Sem (invalspeler) kregen het druk.

Saestum scoorde daardoor uiteindelijk 2 goals vrij kort op elkaar en zo kreeg doelman Milan 2 van de 6 tegendoelpunten in deze competitie om de oren. Doordat het hele team goed samenwerkte en het middenveld; Simo, Thijs, Sem en Tijmen goed meeverdedigde, wist de JO15-2 de druk te weerstaan. De wedstrijd eindigde in 5-2.

Niet eerder had dit team het zo moeilijk gehad. In het thuisduel tegen Jonathan (2-0) en het uitduel tegen SVF (Cothen, 0-1) moest De Bilt ook al hard werken. Hierbij ontbrak echter het fysiek hardere spel van Saestum, dat gezien het aantal blessures, ook echt zijn tol eiste.

De trouwe supporters van de JO15-2, die zoals altijd in groten getale aanwezig waren, feliciteren alle jongens van harte met het zwaar bevochten kampioenschap. Ook feliciteren wij Michel, Erik, Yves, Frank en Arnold (de vaste ploeg trainers/coaches/teamleiders) met het mooie resultaat!

Bijlagen:

Teamfoto
Achterste rij van links naar rechts: Robin Janssen, Jules Verheyden, Mees Ideler, Dylan Jessurun, Tijmen Gräve, Milan van den Ingh, Timo Jansen, Tom Krommenhoek
Voorste rij van links naar rechts: Simo Zaim, Ischa Hagedoorn, Lucas Geurtsen, Thijs Peters, Fons Sluijter, Dylano van Dijk

Foto uitreiking kampioensshirt door Jeugdvoorzitter Ernst Hoepman aan aanvoerder Jules Verheyden

Teamfoto met kampioensshirt (Fons Sluijter ontbreekt)

Jo15 2 3

Jo15 2 2

Jo15 2 1