M015-1 ONGESLAGEN KAMPIOEN! Een verslag

Geschreven door Hans Breur.M015-1 ONGESLAGEN KAMPIOEN!

27 januari 2018 om 10.00u op het hoofdveld van FC De Bilt. De Meiden Onder 15 maakten vandaag hun opwachting tegen JSV uit Nieuwegein, met als inzet het najaar-kampioenschap in de 1e klasse. Naast de hondstrouwe ouder-aanhang, kleurde het langs het veld en op de tribune helemaal MO15-1 met opa’s, oma’s, broertjes, zusjes, sponsors, vriendinnen, klas- en clubgenoten. Opgeroepen via mail, website en Instagram, zorgden de vele tientallen supporters voor een unieke sfeer. Pascalle had ook de huisfotograaf van FC De Bilt nog weten te verleiden om foto’s te komen maken, dus zelfs de perstribune was bezet.

De dag begon echter met de ziekmelding van Stefanie. Steef lag met 40 graden koorts diep verdrietig in bed. En dat is allereerst heel sneu voor haarzelf. Maar de oplettende MO15-watcher had ook bedacht, dat de meiden dit seizoen precies één potje verloren hebben. Een oefenwedstrijd tegen de MO19-1 van De Bilt. En wie ontbrak er uitgerekend die wedstrijd? Dat was Steef. Dus alle reden tot zorg. Gelukkig was verder iedereen fit en aanwezig.

Om 10u werd dus afgetrapt. De meiden waren iets nerveuzer dan anders en JSV is niet voor niets ook nog in de race voor het kampioenschap. Dus er ontspon zich een boeiend en gelijkwaardig duel. De schaarse kansen waren voor De Bilt. Een aantal schoten van afstand zorgde voor gevaar, maar echt opgelegde mogelijkheden bleven lang uit. Dat gold ook voor de meiden uit Nieuwegein. Ook zij hadden moeite kansen te creëren. Daarmee bleef de wedstrijd lang in evenwicht. Tot na een minuut of twintig De Bilt een corner kreeg. Ella slingerde de bal geweldig voor het doel, zoals ze altijd doet. Jenna kopte knap in en uit de rebound schoot Maud de 1-0 binnen. De ontlading op het veld was groot, maar daar buiten nog groter. Dansende opa’s en zingende oma’s zorgden voor een orkaan van geluid vanaf de tribunes.

De wedstrijd kantelde echter na de 1-0. JSV werd sterker en dat leidde tot de eerste kansjes voor de bezoekers. Een schot voorlangs en een schot dat een half metertje naast de kruising zeilde, waren het tastbare resultaat. JSV heeft geen echte uitblinkers, maar wel een heel degelijk team. Jenna had haar handen vol. Emma en Josje vochten verbeten duels uit en Ella bewees weer eens dat ze heel goed kan voetballen maar ook strijdend bovengemiddeld haar vrouwtje staat. Met moeite werd de 1-0 voorsprong meegenomen naar de rust.

In de rust werd een recordomzet koffie gedraaid, waarna iedereen terugkeerde voor de laatste 35 minuten die ons scheidden van het kampioenschap.

In de tweede helft kwam De Bilt beter aan voetballen toe. De bal ging beter rond en dat leverde een overwicht op, met een aantal kansen als logische resultaat. Achterin stond het ook goed. Floor, Rixt, Emma en Nikée kregen steeds meer vat op hun directe tegenstanders. En dan kan de 2-0 niet uitblijven. Na een minuut of tien in de tweede helft was het Rianne die de verlossende goal maakte. Extra leuk, omdat Rianne de komende twee maanden niet meevoetbalt. Ze heeft meer talenten en interesses en dat zorgt voor een te vol programma. Hoe leuk is het dan om in de kampioenswedstrijd de verlossende 2-0 binnen te schieten? De broertjes, zusjes en ouders vierden al high-five-end de 2-0 en iedereen voelde dat de wedstrijd gespeeld was.

De resterende twintig minuten bleef De Bilt de betere ploeg. Hanne is er altijd als het nodig is. Amy speelde sterk. Een schot van Jenna werd net niet tot doelpunt gepromoveerd. De verdediging bleef geconcentreerd. En toen floot de scheidsrechter voor het laatst. Onder luid applaus vierden de meiden hun succes en zijn ze ongeslagen kampioen geworden in hun eerste jaar onder 15. Helemaal klaar voor promotie naar de Hoofdklasse.

De speelster van de week kon deze week maar één winnaar kennen. En dat is uiteraard HET TEAM.

Het is al vaker gezegd. Het is een feest om dit team bezig te zien. Al vijf jaar lang gaan deze meiden – onder bezielende leiding van Ytzen &Hans en de trainers – geweldig met elkaar en met hun sport om met zichtbaar resultaat.

Na de wedstrijd volgde nog een stijlvolle huldiging ingeleid met de iconische klanken van Queen. Daarna waren er mooie woorden van onze meidencoördinator Michel. Vervolgens was het de sponsor van alle meidenteams – Auto Larenstein – die met een woordje en een cadeautje voor alle meiden en de trainers, de ochtend nog meer kleur gaf. Superleuk dat Jan er bij was en een ontzettend leuk gebaar naar het team.

De Nederlandse voetbalvrouwen zijn uitgeroepen tot Sportploeg van het jaar. Tot twee jaar geleden bestond een dergelijke variant ook in De Bilt, in de vorm van het BSF Sportgala. Helaas bestaat deze verkiezing niet meer. Ik had voor de verkiezing over 2017 wel een goede kandidaat geweten

Na zoveel complimenten is het tijd vooruit te kijken. Volgende week trapt de MO15-1 af voor haar volgende bekerwedstijd thuis tegen Buitenveldert MO15-2. Er is nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar.

Jesse