23 september 2017: CDW - FC De Bilt 0-1

Geschreven door Martin van Veelen.

 

FC De Bilt begint met een overwinning

Op zaterdag 23 september startte voor de meeste amateurclubs de competitie. FC De Bilt ging op bezoek bij oude bekende CDW in Wijk bij Duurstede. Oude bekende, want in het verleden troffen beide clubs elkaar regelmatig op de zondag. Een aantal jaren geleden besloten de besturen om hun speerpunten op de zaterdag te leggen en na enkele jaren van afwezigheid is er weer een treffen achter de Lekdijk.

Het was perfect weer, het veld was prima, en de wedstrijd stond onder leiding van een uitstekende scheidsrechter. Beide ploegen wilden vandaag in ieder geval de competitie beginnen met een overwinning, want de eerste klap is immers een daalder waard. De wil was er wel, maar in het eerste half uur ontbrak helaas het goede voetbal. Daarna was het nog niet veel beter, maar voor de Biltenaren schoot Sander van den Berg de 0-1 binnen en de Biltse verdediging wist de kansjes van CDW vrij eenvoudig onschadelijk te maken. Zo gingen beide ploegen met een 0-1 op het scorebord aan de thee.
Na rust begon FC De Bilt goed, maar het was niet effectief genoeg om de wedstrijd voortijdig in het slot te kunnen gooien. Na enige tijd kreeg ook CDW enkele goede kansen, maar goalie Jos de Gram wist zijn doel uitstekend schoon te houden In het laatste kwartiertje werd het alles of niets voor CDW, maar echt gevaarlijk werd het niet voor het Biltse doel. Doordat CDW veel risico nam, waren de beste kansen voor FC De Bilt. De Wijkse doelman wist met enkele knappe reddingen de schade te beperken. Kort na de 90e minuut floot de scheidsrechter voor de laatste maal en kon FC De Bilt tevreden terug kijken op een verdienstelijk resultaat. Aanstaande zaterdag komt vv De Meern op bezoek. De wedstrijd begint om 14.00 uur

 

FC De Bilt 2 speelt dit jaar in de reserve hoofdklasse (hoogste niveau reserve teams!). Het tweede wist tegen DVVA uit Amsterdam keurig gelijk te spelen (3-3). Aanstaande zaterdag komt CSW op bezoek. De wedstrijd begint om 11.30 uur.