30 september 2017: FC De Bilt - vv De Meern 1-3

Geschreven door Martin van Veelen.

 Het lukte vandaag niet bij FC De Bilt 1

Na een goede competitiestart met een uitoverwinning tegen CDW, stond op zaterdag 30 september de thuiswedstrijd tegen vv De Meern op het programma. De afgelopen seizoenen waren de onderlinge duels meestal spannend en werden de punten aardig verdeeld.

Na het eerste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter Idrissi Chiour pakte vv De Meern het initiatief en speelde de thuisploeg erg afwachtend. Je zou kunnen zeggen, het was vragen om moeilijkheden en het verbaasde mij niet dat in de 14e minuut vv De Meern op voorsprong kwam. Uit een vrije trap net buiten het strafschopgebied werd de bal uitstekend in de kruising geschoten. Daarna herpakte De Bilt zich wel, maar het restant van de eerste helft kenmerkte zich door rommelig spel van twee kanten op het middenveld. Het enige vermeldenswaardige was een prachtig schot van Robert-Jan Sneller dat vol op de lat belandde.

Na rust ontstonden enkele kansen voor de Biltse aanvallers: de keeper tikte de bal netjes uit de hoek, een verdediger hield een bal van de lijn en uit een mooie voorzet van Milan Agterberg schoot Robert Jan een prima geplaatste bal weer op de lat; kortom het lukte net niet. Aan de andere kant scoorde vv De Meern uit een rommelige situatie de 0-2. Kort daarop kopte Sander van den Berg de bal tegen een arm van een Meernse verdediger en de scheidsrechter gaf hiervoor een penalty. Deze werd perfect genomen door Raymond van Nistelrooij en de spanning was weer volledig terug in de wedstrijd: 1-2. Helaas voor De Bilt was het kort daarna raak voor vv De Meern. Een afvallende bal werd in een keer prima geraakt en de bal vloog onhoudbaar in de hoek: 1-3. Met nog een half uurtje te spelen, probeerde FC De Bilt het wel, maar het leek wel of niets wilde lukken vandaag. Dat kan een keer gebeuren, snel vergeten, de komende week goed trainen en aanstaande zaterdag begint de wedstrijd weer gewoon op 0-0. Complimenten voor vv De Meern voor hun sportieve en goede spel van vandaag.

Het lukte vandaag voor FC De Bilt 2 wel om ook hun tweede wedstrijd in de reserve hoofdklasse gelijk te spelen. CSW won vorige week nog met 6-0 van Spakenburg 2, maar vandaag bleef de wedstrijd in evenwicht. CSW kwam op 0-1, maar Siros maakte op schitterende wijze de terechte gelijkmaker.