3 februari 2018: FC De Bilt - CDW 1-1

Geschreven door Martin van Veelen.

Duur puntverlies voor FC De Bilt

Op zaterdag 3 februari streden twee oude bekenden tegen elkaar. CDW uit Wijk bij Duurstede voetbalde tot zes jaar geleden net zoals FC De Bilt met hun eerste elftal op zondag. Op de zondagen hebben beide ploegen diverse pittige onderlinge duels op de mat gelegd. De afgelopen jaren hebben zowel CDW als FC De Bilt hun weg omhoog naar de tweede klasse zaterdag doorlopen. In de uitwedstrijd aan het begin van het seizoen wist FC De Bilt nipt met 0-1 te winnen.

FC De Bilt speelde een prima eerste helft, maar het duurde eigenlijk te lang voordat de verdiende voorsprong op het scorebord kwam. Het was Robin Notenboom die met een uitstekende goal de hatelijke nul van het scorebord schoot. Vlak na rust scoorde Sander van den Berg, maar de Wijkse grensrechter stak terecht zijn vlag in de lucht en het doelpunt werd dus afgekeurd. Daarna kreeg FC De Bilt diverse mogelijkheden om de wedstrijd op slot te gooien. Aan de andere kreeg CDW zo af en toe ook een kansje op de gelijkmaker. De gelijkmaker viel, maar niet echt uit een kans, maar het was meer een soort flipperkastgoal, maar die tellen ook. Met nog 20 minuten op de klok leek FC De Bilt de betere ploeg en met het inbrengen van Bobby Reijerse hing de winnende goal in de lucht. Helaas bleef de beslissing uit en floot de scheidsrechter af met de 1-1 op het scorebord.

Volgende week Roda’46 uit en dan op 17 februari thuis tegen SV Loosdrecht. Twee belangrijke wedstrijden die om goede resultaten vragen, zodat de aansluiting met de top in beeld blijft.