10 februari 2018: Roda'46 - FC De Bilt 3-3

Geschreven door Martin van Veelen.

FC De Bilt grossiert in gelijkspelen

Als FC De Bilt een uitwedstrijd moet spelen tegen het sterke Roda ’46 in Leusden, dan is op voorhand een gelijkspel een goed resultaat. Afgelopen zaterdag was deze uitwedstrijd en die mondde uit in een gelijkspel, maar de Biltse mannen waren daar zeker niet tevreden mee. Evenals in de thuiswedstrijd van enkele maanden geleden wisten de Leusdenaren in de blessuretijd de gelijkmaker te scoren.

FC De Bilt begon prima aan deze wedstrijd en na vijf minuten vloog de bal letterlijk in een bovenhoek achter de Rodakeeper. Het was Fabian Vorsterman die van rechts een scherpe voorzet wilde geven. En wat Robin Pröpper van  Heracles kan, kan onze Fabian ook. Deze 0-1 was weliswaar wat gelukkig, maar de 0-2 was er een om in te lijsten. In de 20e minuut gaf Raymond van Nistelrooij een schitterende pass op Sander van den Berg. De Biltse spits schoot vervolgens de bal uitstekend binnen. In de 40e minuut scoorde Raymond zelf met een prima schot de 0-3 en er leek geen vuiltje meer aan de lucht. Helaas, in de laatste minuut voor rust kreeg Roda een onnodige strafschop die werd benut en zo gingen de ploegen met een 1-3 op het scorebord aan de thee.

Na rust moest Roda vol aan de bak om de aansluitingstreffer te maken en dat resulteerde in de 65e minuut in een tweede penalty voor hen. Ook deze werd onberispelijk ingeschoten en daarna ontstond een spannend slot tussen twee goede ploegen. Met de 90e minuut op het scorebord kwam een hoge bal van FC De Bilt tussen de verdediging en de keeper van Roda, daar liep Vincent van Bueren en hij kopte de bal over de keeper en de beslissende 2-4 was gemaakt, althans dat dacht iedereen, behalve de scheidsrechter. Om een onduidelijke reden keurde hij deze glaszuivere goal af. Maar dat was nog niet het ergste, want Roda wist in de blessuretijd de onverdiende gelijkmaker te scoren. Zowel het eerste als het tweede van FC De Bilt hebben na 14 wedstrijden ieder al zes keer gelijk gespeeld. Op zich kan een gelijkspel een goed resultaat zijn, maar FC De Bilt had in 10 van de 14 keer een overwinning verdiend. Volgende week spelen zowel het eerste als het tweede thuis; kom kijken en onze mannen aanmoedigen: genoeg gelijk gespeeld!