17 februari: FC De Bilt - Loosdrecht 2-2

Geschreven door Martin van Veelen.

FC De Bilt speelt weer gelijk

Vorige week schreef ik over het enorme aantal keren dat FC De Bilt gelijk heeft gespeeld en dat doordoor veel punten onnodig zijn weggegeven. Afgelopen zaterdag kwam SV Loosdrecht op bezoek en de eerlijkheid gebiedt mij om te melden dat een gelijkspel een terechte uitslag was; helaas leverde dit weer slechts een puntje op.

De Biltse mannen begonnen zeer matig aan dit duel, het was rommelig en ook wat onzeker. Loosdrecht zag dan ook de kans om al vrij snel de 0-1 te scoren en daar bleef het in het eerste kwartiertje gelukkig bij. Gaande de eerste helft herpakte FC De Bilt zich goed en wist het een optisch evenwicht te realiseren. Het was voor het publiek weliswaar lekker in het zonnetje, maar ik kan me niet voorstellen dat men zich langs de lijn vermaakte door het spel dat werd vertoond.

De tweede helft was zeker beter en beide ploegen leverden veel strijdlust die door de scheidsrechter keurig werd geleid; complimenten zijn hier zeker op zijn plaats. De gelijkmaker hing al een tijdje in de lucht en een kwartier na rust schoot Vincent van Bueren de teruggelegde bal netjes in de hoek en de 1-1 was een feit. Daarna kon de wedstrijd echt alle kanten op. Je zou kunnen zeggen dat beide ploegen een overwinning verdienden. Kansjes voor De Bilt, maar ook voor Loosdrecht. De spitsen waren niet scherp genoeg of de keepers deden hun werk voortreffelijk, het bleef lange tijd gelijk. Tien minuten voor tijd beging een Biltse verdediger een onnodige overtreding op een gevaarlijke positie. Vervolgens scoorde Loosdrecht uit de vrije bal. Vlak voor tijd deed FC De Bilt zelf een keer waarop diverse tegenstanders FC De Bilt hebben getrakteerd: de gelijkmaker scoren in de eindfase van de wedstrijd. Het was Marc Schuurman die in de 89e minuut via een kopbal de 2-2 liet noteren. Daarna wilden de Biltse mannen nog graag er op en er over, maar daarvoor resteerde te weinig tijd. Al met al een verdiend gelijkspel.

 

Eerder op de dag speelde FC De Bilt 2 tegen Zuidvogels 2. Zoals inmiddels wel bekend speelt het tweede op het allerhoogste niveau van de reserveteams. Ze spelen de laatste maanden iedere wedstrijd goed mee met de tegenstander, maar spelen te vaak gelijk of verliezen met minimaal verschil. Zo ook vandaag. De stand was bij rust 1-1 (mooi doelpunt van Lennart). Het leek erop dat het tweede zou winnen, maar het zat weer niet mee. Thijs liet een mooie kans onbenut en Erwin knalde keihard op de lat. Zuidvogels scoorde 1-2 uit een vrije trap. In de laatste minuut had Siros de gelijkmaker kunnen maken, maar zijn inzet was te slap.