17 maart 2018: FC De Bilt - FC Almere 3-2

Geschreven door Wim van de Kappelle.Eerste en tweede: zes punten!

Op een koude 17 maart speelden het eerste en tweede van FC De Bilt belangrijke thuiswedstrijden die winnend werden afgesloten. Dus na vele keren dat een wedstrijd onbeslist eindigde was het eindelijk eens echt raak. Het tweede ontving koploper Odin en het eerste speelde tegen het sterke FC Almere, een ploeg waar de afgelopen vier seizoenen steeds pittig, maar sportief tegen werd gestreden.

Door een overleg miste ik het eerste kwartier van de wedstrijd van het eerste, maar uit "welingelichte" bron heb ik vernomen dat de Biltse mannen hun Almeerse tegenstanders van de mat afspeelden (?). Toch stond er helaas nog niets op het scorebord, maar dat had ook een andere reden. In het resterende deel van de eerste helft was FC De Bilt duidelijk de bovenliggende partij. Met goed verzorgd en aantrekkelijk voetbal wisten de Biltenaren diverse keren kansrijk voor het vijandige doel te verschijnen. Helaas kwam de sterke spits Sander van den Berg steeds een teenlengte tekort om de wedstrijd open te breken. Mano Bakkenes kwam oog in oog met de Almeerse goalie, maar zijn inzet werd op miraculeuze wijze tot corner verwerkt. We gingen inmiddels richting rust toen Raymond van Nistelrooij prima de diepte in werd gestuurd, waarna hij de hem geboden kans uistekend afrondde.

Na de rust wilde Almere  alles op alles zetten, maar daar stak Vincent van Bueren een stokje voor, door al heel snel een foutje in de verdediging af te straffen en alleen voor de keeper eveneens uitstekend af te ronden. Veel bezoekers hebben deze mooie goal gemist, omdat zij nog even wat langer in de warme kantine bleven en aangezien het scorebord nog geen sjoege gaf, hadden zij in eerste instantie niet door dat FC De Bilt goede zaken deed. Daarna kreeg De Bilt nog volop de kansen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar de bevrijdende 3-0 bleef uit. Redouan Boussoufi knalde in de 75e minuut de bal nog keihard op de paal. Er leek geen vuiltje aan de lucht. FC Almere speelde prima voetbal, kreeg weliswaar steeds meer grip op de wedstrijd, maar echte kansen bleven uit. Ongeveer 10 minuten voor tijd viel uit het niets de aansluitingstreffer en dat betekende dus dat het slot nog heel spannend zou worden. En dat werd het ook! In de 89e minuut scoorde FC Almere de gelijkmaker en de wedstrijd leek op het zoveelste gelijkspel voor FC De Bilt af te gaan. In de blessure tijd brak Robin Notenboom door de verdediging en hij werd onreglementair neergelegd in het strafschopgebied. De scheidsrechter bestrafte de overtreding en gaf een penalty aan FC De Bilt. Redouan pakte de bal, legde hem op de stip en schoot vervolgens de winnende goal binnen. Een terechte overwinning van FC De Bilt tegen een prima FC Almere!

Na afloop van deze wedstrijd zaten de spelers van het eerste en het tweede goed gehumeurd bijeen……….eindelijk zes punten! Ja, want het tweede, uitkomend in de reserve hoofdklasse, wist volkomen terecht de koploper met 2-1 te verslaan door doelpunten van Erwin Korthals en Daan Musters.

 Martin van Veelen