12 mei 2018: FC De Bilt - JSV 5-3

Geschreven door Martin van Veelen.

Topdag bij FC De Bilt

Op zaterdag 12 mei eindelijk weer eens een dagje FC De Bilt. In de ochtend genoot ik van de mooie overwinning van het tweede op GVVV2 en in de middag genoot ik weer, toen van de open wedstrijd met veel goals bij de wedstrijd van het eerste tegen JSV uit Nieuwegein. FC De Bilt en JSV hadden dit jaar hoger op de ranglijst kunnen staan als zij meer hadden gescoord; het zijn goede ploegen die iets te weinig scorend vermogen hebben (hadden) om in de top mee te doen. Vandaag was er overigens niets mis met het scorend vermogen: het scorebord en de twitteraar maakten overuren.

 Beide ploegen speelden vrijuit, want hun plek in de middenmoot is gegarandeerd. Dat bracht voor de toeschouwers een leuk schouwspel met bij vlagen goed voetbal, maar ook periodes met veel slordigheid. In het eerste kwartier golfde het spel heen en weer en met name de Biltse keeper Jos de Gram onderscheidde zich met zijn eerste schitterende redding. In de 18e minuut gaf Redouan Boussoufi een splijtende pass op Sander van den Berg. De bal leek iets te ver naar de zijkant, maar vanuit deze lastige positie wist Sander de bal perfect in het doel te schieten. Daarna kreeg JSV iets meer de overhand en het was aan Jos te danken dat het bij rust nog 1-0 stond: wat een fantastische reddingen en het was bij rust al duidelijk dat Jos gekozen zou worden tot man of the match! Overigens spatte er ook nog een JSV-bal keihard op de lat en wist Milan Agterberg met een mooie actie de gelijkmaker te voorkomen.

Kort na rust liet Bobby Reyerse weer eens van zich spreken en hij bracht na een mooie actie de stand op 2-0. Daarna kreeg FC De Bilt nog enkele kansjes om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar  de 3-0 bleef uit. Met nog een half uur te spelen, veranderde de stand in korte tijd naar 2-2. Twee mooie doelpunten van de mannen uit Nieuwegein en deze wedstrijd kon weer alle kanten op. In de 62e minuut mocht Redouan  een penalty nemen en die verzilverde hij vlekkeloos: 3-2. Enkele minuten later werd Raymond van Nistelrooij op pad gestuurd en hij zette perfect voor op Sander die de bal keurig in het net knalde. De wedstrijd leek beslist, maar uit het niets scoorde JSV met een afstandschot weer een aansluitingstreffer. Maar mocht JSV nog het idee hebben gehad dat er wat te halen viel, dan werd dat idee door Sam Eerdmans definitief om zeep geholpen, want na een mooie assist van Sander schoof hij de bal prima in een hoek, waarmee hij de eindstand op 5-3 bracht.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Odysseus op het programma en op 26 mei om 14.30 uur komt Geinoord (ook Nieuwegein) op bezoek. Geinoord staat momenteel bovenaan en lijkt de aanstaande kampioen. En voor FC De Bilt is er theoretisch toch nog een kansje in de derde periode, omdat vv De Meern met 6-0 heeft verloren, maar dan moet wel alles mee zitten.

Het tweede gaat volgende week naar Argon2 en komt op 26 mei thuis in actie tegen Spakenburg2; twee belangrijke wedstrijden, enerzijds om degradatie te voorkomen en anderzijds om de derde periode te winnen; hoe bizar.