1 april 2017: FC De Bilt - CJVV 1-0

Geschreven door Martin van Veelen.

FC De Bilt boekt zwaarbevochten overwinning

Na de domper van een week eerder, herpakte FC De Bilt zich op 1 april tegen het Amersfoortse CJVV; de ploeg die een week eerder een terechte overwinning boekte op koploper DHSC en kansen ruikt in de derde periode. FC De Bilt had vorige week dus goede zaken kunnen doen om de achterstand op DHSC met drie punten te verkleinen, maar helaas bleven deze drie punten achter in Amstelveen.

foto's op www.fotowillemsen.nl

Precies om 14.00 uur floot de uitstekende scheidsrechter voor de eerste maal en beide ploegen begonnen voorzichtig aan deze wedstrijd. FC De Bilt was enkele keren iets gevaarlijker, maar ook CJVV kwam zo af en toe gevaarlijk voor het Biltse doel. Opbouwend was het wat rommelig, maar omdat beide ploegen niet hun beste wedstrijd speelden, bleef het aardig in evenwicht en dus ook nog wel redelijk spannend. In de 41e minuut ontfutselde Jelle Vliek op het middenveld de bal en hij gaf de bal heel slim mee aan Sam Eerdmans die vervolgens een prima pass afgeleverde bij Tom Karst. Tom schot goed op doel, de keeper stopte het schot, maar daar was Mike Versloot er als de kippen bij om in de rebound de 1-0 voor zijn rekening te nemen. Een minuut later liet de keeper na een Bilts schot de bal weer los en nu was het Tom die de bal rustig in het doel tikte. Helaas stond hij volgens de Amersfoortse grensrechter buitenspel en werd het vlagsignaal door de scheidsrechter overgenomen. Beide ploegen gingen met de 1-0 stand naar de kleedkamers.

Na rust begon FC De Bilt sterk en het leek een kwestie van tijd alvorens de Biltse mannen de wedstrijd zouden beslissen, maar het tweede doelpunt wilde niet vallen. Tegen het einde van de tweede helft werd CJVV sterker. Een nederlaag zou hun kansen in de derde periode flink reduceren, dus dat wilden zij duidelijk niet laten gebeuren. Vanuit de counter bleef FC De Bilt gevaarlijk en het was dat invaller Sander van den Berg vandaag niet gelukkig was, anders had hij zijn 10e doelpunt in deze competitie kunnen scoren. De prima leidende scheidsrechter trok nog ongeveer 10 minuten blessuretijd bij en in de laatste minuten trok heel CJVV ten strijde, maar de Biltse verdediging stond als een huis, dus de drie punten bleven vandaag in De Bilt. Koploper DHSC wist ook met 1-0 te winnen. Het was blijkbaar een echte 1-0 dag, want ons tweede boekte vandaag eveneens een zeer nuttige 1-0 overwinning op medesubtopper Geinoord.

Volgende week gaat ons eerste op bezoek bij Veensche Boys.