6 mei 2017 FC De Bilt - DHSC 3-4

Geschreven door Wim van de Kappelle.DHSC maatje te groot voor FC De Bilt

In de laatste competitiewedstrijd op Sportpark Weltevreden van dit seizoen heeft De Bilt een terechte nederlaag geleden tegen de kampioen uit Utrecht. Ondanks een 2-0 voorsprong ging De Bilt met lege handen het veld af.

DHSC is afgelopen week kampioen geworden. Ondanks een knappe inhaalrace van onze mannen waren de gasten uit Utrecht dit jaar duidelijk een maatje te groot voor de 2e klasse. In de uitwedstrijd voor de winterstop lukte het De Bilt nog wel bijna om DHSC te verslaan. De Bilt kwam in de tweede helft op een 0-2 voorsprong, maar twee late tegengoals zorgde voor een 2-2 eindstand. Ook in de thuiswedstrijd zag het er in eerste instantie rooskleurig uit. Binnen 20 minuten hadden Tom en Mike ons eerste elftal op een comfortabele 2-0 voorsprong geschoten. Na de 2-0 van Mike vergat De Bilt echter om de trekker over te halen. DHSC was de ploeg met het meeste balbezit, maar De Bilt was een stuk gevaarlijker voor het doel. In de omschakeling kreeg De Bilt enorm veel ruimte om gevaarlijk te worden. Tom en Mike werden dan ook regelmatig de diepte in gestuurd. Waar Tom en Mike niet tot grote kansen kwamen, kwam de rechtsback van DHSC dat wel. Hij hielp De Bilt tweemaal bijna aan een doelpunt. Allereerst verlengde hij een voorzet van Mike met zijn borst op de paal en daarna schoot hij de bal wild in de handen van zijn eigen keeper.

Vlak voor rust viel de bal wel aan de andere kant in het doel. Het lukte onze verdediging niet om adequaat in te grijpen op de buitenspeler van DHSC. Hij trok naar binnen en krulde de bal van randje 16 feilloos in de rechterbovenhoek. Kort hierna floot de scheidsrechter voor de rust.

De tweede helft was nog maar een paar minuten onderweg of de wedstrijd was al volledig gekanteld. Als eerst schoot de aanvoerder van DHSC een vrije bal van 25 meter snoeihard in de kruising en een minuut later stond ook de 2-3 op het scorebord. De scheidsrechter floot voor een overtreding in de 16 meter en de daaropvolgende penalty werd keurig afgemaakt. De Bilt was van slag en stortte als een kaartenhuis in. DHSC speelde ons eerste elftal bij tijd en wijle van het kastje naar de muur. Zo hadden twee prachtige volleys een beter lot verdiend. Gelukkig voor De Bilt stonden de lat en de paal hiervoor in de weg. Aan de andere kant lukte het De Bilt niet meer om een vuist te maken. Er ontstond een enorm gat tussen onze aanvallers en middenvelders waardoor DHSC alle ruimte kreeg om het spel te domineren. Twintig minuten voor tijd leek dan ook de beslissing te vallen. In een uiterste poging om de bal binnen te houden probeerde Bart de bal rond de middenlijn terug te spelen op onze doelman Ricardo. De bal was echter te kort waarna de spits van DHSC in een sukkeldrafje op de Ricardo kon aflopen. Hij bleef koel en schoof de bal in de lange hoek, 2-4.

Dit was het teken voor De Bilt om alles of niets te gaan spelen. Een paar minuten voor tijd kwam de spanning weer terug in de wedstrijd. Bart ‘herstelde’ zijn fout door uit een corner de bal tegen de touwen te rammen. Hierna was het simpelweg ballen pompen voor het doel van DHSC. Buiten een scherpe voorzet die rakelings naast ging en een discutabel moment voor een penalty bleef de kampioen echter makkelijk op de been. Zo stond uiteindelijk een 3-4 stand op het scorebord.

Door deze nederlaag moet De Bilt even pas op de plaats maken voor plek 2. CSW is door het gelijkspel tegen TAVV over De Bilt heen geklommen. Plek 2 is in principe geen noodzaak voor De Bilt, maar het geeft ons eerste elftal op papier wel een mindere tegenstander in de nacompetitie. In hoeverre dit werkelijk waar is zal uiteraard pas in de praktijk blijken. Volgende week speelt De Bilt de laatste competitiewedstrijd tegen Be Fair en dan krijgt het nog een kans om plek twee te veroveren. CSW gaat dan namelijk op bezoek bij DHSC.

 

Jan van den Dijssel 


Voor een fotoreportage, zie http://www.fotowillemsen.nl/fc-de-bilt/6-mei-2017-fc-de-bilt-dhsc