Selectie 2017-2018

Geschreven door Martin van Veelen.

 FC De Bilt heeft volgend seizoen weer drie volwaardige selectieteams voor senioren op zaterdag. In grote lijnen is de indeling van de spelers over deze drie selectie-elftallen gemaakt, maar in de maand augustus zullen de spelers laten zien wat ze op dat moment waard zijn en dan zullen de trainers afstemmen hoe de indeling wordt bij de aanvang van de competitie. De competitie begint pas op 23 september, dus we hebben dit jaar iets meer tijd voor dit proces.

Ik wil niet te lang stil staan bij de situatie in de eerste selectie aan het einde van seizoen 2016-2017,  maar het zorgde er wel voor dat het bestuur, de TC en de trainers onverwacht voor een lastige puzzel kwamen te staan. Volgens mij hebben zij een huzarenstukje geleverd, waar alle drie de selectie-elftallen hun voordeel mee kunnen doen! Volgende week zijn de spelers van de A- en B-selectie uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst.

Ik zal in het kort iets schrijven over de spelers voor de voorlopige A-selectie. Allereerst de spelers die blijven en/of terugkomen op het oude nest: Sam Eerdmans, Vincent van Bueren, Glenn Linnebank, Sander van den Berg, Wesley Sluijk, Tim Elders, Jonas Deelen, Lennart van Dijk, Roland van Dijk, Erwin Korthals, Joey Koetsier, Marc Schuurman,  Dylan Bouwman, Robert-Jan Snellers, Daan Musters, Bobby Reyerse, Timon de Jong, Milan Agterberg, Jelle Godefroy,  (helaas is Jan van den Dijssel nog steeds geblesseerd en gaat Koen Musters een half jaar naar het buitenland)

Om open gevallen plekken dubbel bezet te houden en ook voor ons tweede voldoende power te hebben (reserve hoofdklasse) is zorgvuldig geacteerd richting spelers van buitenaf. De TC is zeer verheugd met de komst van de volgende spelers (met opzet zoveel mogelijk spelers van verschillende verenigingen om setjes en kliekjes te voorkomen). Deepak Mohanlal (DHC), Jos de Gram (SVI), Desley van Soolingen (OSM), Robin Nooteboom (FC Driebergen), Fabian Vorsterman (SVI), Appie Ayoubi (SV Nieuw Utrecht), Mano Bakkenes (Saestum), Raymond van Nistelrooij (DTS), Biko Brazil (Benschop), Redouan Boussoufi (vv De Meern), Arsenio Matumona (SV Nieuw Utrecht),

Ook voor het tweede en derde zijn diverse aanvullingen vanuit de jeugd of door verhuizingen of spelers die nu wel weer voor een selectieteam willen gaan, maar dat is voor nu te gedetailleerd om dit allemaal te beschrijven, maar wellicht stromen er alsnog spelers door naar de A-selectie en zullen er spelers van de A-selectie terugvallen.

Natuurlijk zullen er in september ook spelers teleurgesteld zijn, maar mijn advies is: knok je via het veld terug! Laat de trainers zien dat ze zich hebben vergist! En trainers, kom gerust terug op een beslissing als een speler het tegendeel bewijst!


De competitie-indeling voor het eerste is nog niet bekend. De KNVB heeft een flinke dobber aan de hoeveelheid teams in onze regio die in de tweede klasse zijn gekomen. Het tweede is min of meer duidelijk, omdat de teams van de reserve hoofdklasse bekend zijn.

Ik heb vertrouwen in de spelers, de trainers en de rest van de staf en ik kijk uit naar 2017-2018. Geniet eerst van de zomervakantie!

Martin van Veelen
(supporter en verslaggever)

Wellicht ben ik iemand vergeten, of heb ik iemand te veel genoemd of heb ik een naam verkeerd geschreven................. excuses hiervoor.