MO13-1 Trots ondanks verlies

Geschreven door Hans Breur.MO13-1 TROTS ONDANKS VERLIES

Vorige week hebben we ons geplaatst voor de kwartfinale van het bekertoernooi,  nadat we ons op Houdiniaanse wijze weer in het toernooi hebben gespeeld. Deze week stond een dubbel competitieprogramma op de rol.

Afgelopen woensdag werd de uitwedstrijd tegen VVIJ gespeeld. Ik moest die wedstijd helaas missen, want het schrijven is nog niet lonend genoeg om mijn betaalde baan voor op te zeggen. Ik had al begrepen dat een pijnlijke 5-0 nederlaag is geleden. Hans zorgde met zijn beeldende verslag voor een mooie aanvulling. Een hoofdrol voor de man in het roze, die zelfs niet schroomde om zichtbaar te juichen bij de doelpunten van de thuisclub. Zo ver ging zelfs Dick Jol niet in zijn beste tijd.

Vandaag de Meern MO13-1 uit. En De Meern doet niet aan vlaggetjesdag. Dus dat biedt op voorhand perspectief. Aan de andere kant namen we in onze bagage wel twee kansloze verliespartijen mee. Tegen ploegen waar we eerder dit seizoen van wonnen of die we op een gelijkspel hielden. En dat werkt onmiskenbaar door op een team. Tegen De Meern werd de eerdere thuiswedstrijd met 2-2 gelijk gespeeld na een 2-0 voorsprong. Maar resultaten uit het verleden bieden dus weinig garanties, is maar weer gebleken. En belangrijk is dan vooral dat de teamgeest en het plezier er niet onder lijdt. Hans & Ytzen maken overuren deze weken.

Hanne ontbrak afgelopen woensdag omdat zij op onnavolgbare wijze met haar voet boven op het hek van haar trampoline was beland. Het resultaat was een lelijke en pijnlijke wond aan haar voet. Vandaag was ze er weer bij, wat niet betekende dat haar voet genezen was. Het betekende slechts dat Hanne gewoon wil keepen vandaag. Met of zonder voet.

Om 9.40u onder het toeziend oog van maar liefst 15 (!)  ouders werd er afgetrapt. Want supporter ben je onder alle omstandigheden.

De wedstrijd ging goed van start. De meiden werkte hard en waren in het begin gelijkwaardig. Amy en Rianne gingen voorop in de strijd. Het eerste gevaar was een bal die ogenschijnlijk eenvoudig voor Hanne was. Maar haar voet belette haar om snel in te grijpen. Uiteindelijk bleef dat zonder gevolgen. Een enkele uitbraak van De Bilt leek kansrijk te kunnen worden, maar de laatste pass kwam nèt niet aan of de balaanname was nèt niet goed genoeg om De Meern pijn te doen.

Aan de andere kant verdween een inzet van De Meern uit een corner op de lat. Maar het eerste kwartier hield De Bilt goed stand en werd voorzichtig weer gekeken naar meer. Uiteindelijk waren het toch twee dekkingsfouten die de basis legde voor een 2-0 achterstand. Beide keren werd de directe tegenstander te veel ruimte gegund. Het eerste schot was onhoudbaar. Het tweede was wellicht met een fitte Hanne nog gekeerd, maar het leidde nu tot een 2-0 achterstand bij rust. Opnieuw dreigde een afstraffing, hoewel de eerste helft al beter was dan de laatste twee wedstrijden.

Na de thee was het echter weer ouderwets. De meiden waren duidelijk gebrand om te laten zien dat ze niet voor De Meern onderdoen. Nu werd er wel fel en kort gedekt en werden de duels vrijwel zonder uitzondering gewonnen. Rixt en Floor beten zich vast. Lena, Nikée en Steef zorgen dat De Meern voorin weinig creëerde en op het middenveld speelde Rianne haar beste wedstrijd van het seizoen. Resultaat was dat De Bilt domineerde. Net als in de eerste helft ontbrak het aan wat geluk, waardoor de kansen net niet ontstonden of van te grote aftand geschoten werd. Maar De Bilt was wel de bovenliggende partij. Hanne bewees met een geweldige redding, dat zij met één voet nog altijd beter is dan de meeste keepsters met twee en verder was het zoeken naar de aansluitingstreffer.

Die kwam uiteindelijk. Halverwege de tweede helft. Stella zette goed door en gaf uiteindelijk knap voor. Maud zorgde met veel doorzettingsvermogen voor de 2-1 en de meiden en het uitvak geloofden in meer.

Het laatste kwartier was spannend en meeslepend. Een aantal corners, een paar kleine kansen voor Amy, Kim en Maud, waren allemaal niet voldoende. Floor was met een schot van afstand dicht bij de gelijkmaker. Maar het mocht niet zo zijn. Na een enerverende en geweldige tweede helft, blies de zeer onpartijdige en goed fluitende scheidsrechter voor het laatst. Een 2-1 nederlaag was een feit.

Speelster van de Wedstrijd was RIANNE. Dat Rianne heel goed kan voetballen weet iedereen. Maar als ze dan ook nog eens voorop gaat in de strijd en de vechtlust en wil om duels te winnen toevoegt aan wat ze al kan, dan is er nauwelijks een gelijke. En dan is deze uitverkiezing een logisch gevolg.

Maar naast de verloren wedstrijd, was er vandaag ook pure winst. Namelijk het gewonnen vertrouwen. Want de tweede helft was heel goed en als de meiden op de toppen van hun kunnen spelen, zijn ze minimaal gelijkwaardig aan alle andere hoofdklasseteams. Maar de conclusie is ook, dat als ze dat niet doen, dat er dan een aantal teams in deze poule te sterk is. En dat is leerzaam. Maar we zijn nu wel weer klaar met leren. Volgende week gaan we gewoon weer eens lekker winnen.

Amy had nog wat te goed. Goed gebruik is een fotomomentje van de speelster van de week. En die had ze nog niet gehad afgelopen woensdag. Dus vandaag twee speelsters op de foto.

Zaterdag spelen we tegen GVVV. Maar niet nadat we eerst met een hele grote groep vrijdagavond naar de damesinterland Nederland – Frankrijk gaan. Gelukkig hebben we het damesvoetbal nog -:)

Jesse