MO13-1 wint meidentoernooi Jonathan

Geschreven door Hans Breur.Afgelopen zaterdag namen onze dames voor de derde keer deel aan het meidentoernooi van VV Jonathan (kan ook de vierde keer zijn). De afgelopen keren speelden onze dames hier prima voetbal met als beste resultaat een mooie tweede plaats.

Dit keer was dat niet anders, want ook zonder Stella (onze meest recente speelster van de week) en Maud (onze all-time topscoorder) werd het een heerlijk toernooi. Maud had wel een vervangster gestuurd; haar zusje Fiene, normaal uitkomend in de MO11-1. De wedstrijden duurden maximaal 15 minuten, afhankelijk van het tijdstip van verschijnen van de scheidsrechter, dus haast was geboden om te laten zien wat je in huis hebt. En dat was heel wat zo bleek. De eerste twee wedstrijden werden gespeeld tegen DWO uit Zoetermeer en VV Jonathan, beide uitkomend in de eerste klasse. Onze meiden lieten zien dat ze dat niveau echt zijn ontstegen. Er werd prima gevoetbald en helemaal niets weggegeven. Aanvallend werd, ondanks de beperkte tijd, kans op kans gecreëerd door Amy, Kim, Chelsea en ja, zeker ook door Fiene. Deze mini-Maud was helemaal in haar element voor het eerst op een groot veld en liet menig tegenstander verbijsterd achter.

Deze eerste wedstrijden werden met 2-0 en 1-0 gewonnen waarna nog gespeeld moest worden tegen Esto uit Bodegraven en DVSU uit Lunetten. Jesse ligt nog wekelijks wakker van deze plaag uit Lunetten waartegen onze dames ooit debuteerden onder zijn leiding. Ditmaal was het echter een groot Bilts voetbalfeest. De dames mochten tegen deze teams zelf hun positie kiezen een combineerden er vrolijk op los in de 16 meter. Hanne speelde voor de verandering eens mid-mid terwijl Chelsea en Stephanie zich beide een (klein) kwartiertje verveelden in het doel (dank dames!). Na nog een 5-0 en 3-0 overwinning werd de kampioensbeker omhooggehouden door de speelster van het toernooi: Fiene! Met een paasbrunch in de zon werd de ochtend feestelijk afgesloten. Veel dank aan Pascalle en Jannelies voor het verzorgen van deze picknick en het laten doorbreken van de zon.

Zaterdag gaan we op voor een plek in de halve finale in het bekertoernooi. De tegenstander is SV Houten. Na een keer winst en verlies dit seizoen is het logisch dat we nu gewoon weer winnen. Een stevig ontbijt is het halve werk tegen deze ietwat op het fysiek leunende equipe.  Wellicht dat Pascalle en Jannelies nog wat tips hebben?