M013-1 BEKERSPROOKJE EINDIGT IN STIJL

Geschreven door Hans Breur.M013-1 BEKERSPROOKJE EINDIGT IN STIJL

Vandaag was het dan zover. De halve finale van de beker. Al twee weken werd toegeleefd naar deze wedstijd. Op Facebook en in alle groepsapps werd over niets anders gesproken en de spanning was bij de meiden voelbaar. In de halve finale moesten de meiden het opnemen tegen GVVV MO13-1. Het team dat in augustus met 3-2 te sterk was en ons van het kampioenschap in de 1e klasse afhield. En hetzelfde team dat een aantal geleden opnieuw (met 2-0) te sterk was. Een team dus, dat op voorhand favoriet was. Maar in (beker)sprookjes is alles mogelijk.

Woensdagavond 19.00u op het hoofdveld. Onder begeleiding van de bombastische tonen van ‘Eye of the tiger’ kwamen alle meiden het veld op. 14 Biltse meisjes rennend, onze pechvogel Kim volgde op krukken. Zij moest dit hoogtepunt dus helaas aan haar voorbij laten gaan. Het toeschouwersaantal lag boven dat van een gemiddelde thuiswedstrijd van Excelsior. Kortom, alle ingrediënten voor een nieuwe bekerstunt waren aanwezig.

De wedstrijd ging aanvankelijk gelijk op. De eerste vijf tot tien minuten waren de ploegen gelijkwaardig. De Biltse meiden streden voor elke meter. Kansen leverde dat nog niet op. Het middenveld had het erg zwaar en ook Amy en Maud leken constant tegen een overtal te staan. Daartegenover stond ook nog weinig gevaar van de kant van GVVV. Echter, na een minuut of tien werden de gasten sterker. En dat hield de hele eerste helft aan. Er ontstond steeds meer druk en dat leidde uiteindelijk ook tot kansen. Met name de nummer 8 en 14 van de Veenendaalse ploeg zorgen voor veel gevaar. Met een aantal knappe reddingen hield Hanne haar ploeg op de been.

Na 20 minuten was het toch raak. De kleine en vaardige middenveldster van GVVV soleerde door de verdediging en schoot buiten bereik van Hanne raak. 0-1. Na deze goal dreigde al snel de 0-2 te vallen. Een schot ging net voorlangs en Hanne redde heel knap op een inzet van dichtbij. De meiden probeerden onder de druk vandaan te komen, maar wisten de eerste helft geen serieuze kans te creëren. De voorhoede lag aan de ketting en het middenveld had kwam niet verder dan verdedigende taken. Soms ben je blij met een 0-1 ruststand.

Na een minuut of twintig had de scheidsrechter zijn thee op en werd afgetrapt voor de tweede helft. Het begin van de tweede helft was gelijk aan de eerste. Veenendaal was sterker. Josje deed het uitstekend als back, Stefanie deed alles om de snelle nummer 14 af te stoppen, maar de bezoekers waren beter. Hanne gaf echter geen krimp en het bleef dus slechts 0-1. En dan kan er dus van alles gebeuren.

En dat gebeurde ook. Want de Bilt werd sterker. Chelsea stond voorin en speelde ijzersterk, was balvast en zorgde ervoor dat het spel zich verplaatste. En dat leidde tot de eerste kansen. Een tweetal schoten van Maud waren van te grote afstand om de keepster te verrassen. Maar De Bilt zat duidelijk beter in de wedstrijd. Hoewel de kansen schaars bleven, leek de 1-1 dichterbij dan de 0-2.

Een vrije bal diep in de tweede helft leidde een goal in. Echter niet de gewenste… Floor nam de vrije bal. Heel De Bilt was mee naar voren. De vrije bal werd gekeerd en uit een razendsnelle counter viel de 0-2. Met nog een minuut of vijf te spelen, leek de wedstrijd gespeeld.

Maar twee minuten voor tijd viel alsnog de 1-2. Maud ontsnapte en schoot de bal op de binnenkant van de paal. De bal werd tot corner verwerkt. De bal belandde voor Rianne, die de 1-2 binnenschoot.

Met nog een handvol tellen op de klok, was de spanning compleet terug. En de kans op de gelijkmaker kwam er. In de laatste minuut werd de bal hoog naar voren geramd. De keeper kwam ver uit haar strafschopgebied. Met gevaar voor eigen leven ging Maud het duel aan, dat ze won. Vanuit een moeilijke hoek aarzelde ze niet en schoot fantastisch in. Iedereen veerde op, klaar voor een explosie van vreugde. Maar de bal zeilde nèt voorlangs. Direct daarna floot de scheidsrechter voor het laatst.

Het zou natuurlijk geweldig zijn geweest als de 2-2 nog gevallen was. En met Hanne op doel, is het nemen van penalty’s eigenlijk overbodig. Maar als we een poging doen objectief te zijn, dan moeten we vaststellen dat GVVV terecht gewonnen heeft. En ook dat het 1-2 verlies een hele waardige afsluiting is van een geweldig bekertoernooi. Er is uiteindelijk maar één echt Deens sprookje.

Speelster van de wedstrijd was CHELSEA. Zij hield zich heel knap staande tegenover de sterke verdediging van GVVV en was mede bepalend voor het sterke slot van De Bilt. Ze werd daarbij op de voet gevolgd door onder meer Josje, Hanne en Steef die ook allemaal heel goed speelde.

Na de toernooiwinst bij Jonathan en de halve finale plek in de beker, kunnen we vaststellen dat de meiden echte toernooivoetbalsters zijn. En dat treft; want het resterende programma van dit seizoen bestaat uit nog drie toernooien!

Enige smet op de avond was het uitvallen van Amy. Zij blesseerde zich en had zichtbaar heel veel pijn, hopelijk valt de schade mee.

Geniet allemaal nog even van deze heerlijke voetbalavond en voor Amy heel veel sterkte.

Jesse