JO17-1 sprankelt tegen AS80 op jubileumdag

Geschreven door Wim van de Kappelle.26-8-2017 Oefenwedstrijd AS 80 JO17-1 – FC De Bilt JO17-1 1-5 (0-1 Gijs, 0-2 Niels, 1-2 rust, 1-3 David, 1-4 Wietse, 1-5 Niels)

De nieuwe JO17-1 lijkt erg op de oude JO17-1 van seizoen 16-17. Er zijn maar een paar aanpassingen. Vanuit de JO15-1 kwamen Bonne, Raoul en Wietse over en op de transfermarkt werd van Jonathan uit Zeist Gijs overgenomen. Jonathan en FC De Bilt doen geen uitlatingen over het betaalde bedrag, maar de wildste Neymar-bedragen doen de ronde in beide dorpen.

Robin en Gijs zijn al een tijdje met de jongens in training. Op de jubileumdag van FC De Bilt werd de tweede oefenwedstrijd afgewerkt. Vorige week werd knap gespeeld tegen het sterke Elinkwijk (3-4 verlies na 3-1 voorsprong), vandaag werd in het pittoreske Almere tegen de jeugdclub van Clarence Seedorf AS 80 gespeeld. Enigszins gehavend stonden onze jongens aan de aftrap want Niels was Elders bij Max Verstappen, Simon was supporter bij zijn voor Nederland waterpoloënde zus en Gijs zorgde dat onze economie ook op zaterdag blijft draaien. Maar zonder deze drie en met de sterke keeper van de JO15-1 Ramzi werd AS 80 zo nu en dan dol gespeeld. Hoewel de opbouw van achteruit zeker voor rust nog wel eens stokte, was er toch een veldoverwicht dat resulteerde in goede doelpunten van Gijs (prima afstandschot) en Niels (wonderschone lob). Tussen deze doelpunten in scoorde AS 80. Een mooi doelpunt van David, op aangeven van Niels, werd helaas ten onrechte afgekeurd. Niels is waarschijnlijk nu nog met de scheidsrechter hierover in discussie.

Na rust werd 25 minuten wonderschoon gespeeld. Achterin werd niets meer weggegeven en op het middenveld werd vooral door Twan met prima passes gestrooid. De score werd langzaam opgevoerd door David (uit een corner van Twan), Wietse (combinatie met Niels) en Niels (op aangeven van Hai). De score had nog best hoger kunnen oplopen. Maar aan de andere kant wist ook Ramzi met goed uitloopwerk tegendoelpunten te voorkomen.

Robin kan tevreden terugkijken op deze goede oefenwedstrijd. Het kan een mooi seizoen gaan worden.


Bonne heerst op middenveld                                 Robin had alles onder controle                             Wietse grof gestopt