JO17-1 bekert gelijk tegen CJVV

Geschreven door Wim van de Kappelle.2-9-2017 Beker FC De Bilt JO17-1 – CJVV 17-1 1-1 (1-1 Twan)

Afgelopen week werd in een oefenpot DOSC in Den Dolder knap met 4-1 verslagen. Dit was niet alleen goed voor het moraal, maar vooral voor Bonne. Als inwoner van Den Dolder heeft hij voorlopig een heel wat rustiger leven in het dorp!

De verwachtingen voor de eerste echte wedstrijd van het seizoen waren na de geslaagde oefenreeks best hoog. Het Amersfoortse CJVV, ook een eerste klasser, moest het eerste slachtoffer worden. Maar de Christelijke Jongelieden hadden daar hele andere ideeën over. Vanaf de eerste minuut werd onze ploeg onder druk gezet en waren er kansjes en mogelijkheden voor de gasten. Dat er geen doelpunt viel was een wonder. In de eerste 25 minuten kwamen we maar een keer voor het Amersfoortse doel. Een voorzet van David werd door Niels ingekopt, maar dat leverde de keeper geen problemen op. Vlak daarna viel aan de andere kant wel een goal. Onze rechterverdediging liet een flink gat vallen, en dat werd vakkundig afgestraft.

Helaas raakte Joost geblesseerd aan zijn knie en werd vervangen door Jochem. Langzamerhand begon onze FC wel wat meer grip op de wedstrijd te krijgen. Duels werden wel eens gewonnen, de verdedigers kwamen wat vaker voor hun man en daardoor verplaatste het spel zich wat meer naar het andere doel. Dat resulteerde, na een prachtige pass van Twan, in een kansje voor Niels. Zijn schot miste nog wat scherpte. Maar even later was het wel raak. Van zo’n 20 meter afstand schoot Twan prachtig de 1-1 binnen. Met die toch wat geflatteerde stand gingen de jongens de rust in.

De tweede helft toonde FC De Bilt zich gelijkwaardig aan CJVV. Maar gevaarlijk werden beide ploegen niet meer. Onze voorhoedespelers werden niet bereikt, maar achterin werd ook niet veel meer weggegeven. Er werd gestreden, maar meer dan 1-1 zat er zeker niet in.

SO Soest won met 1-3 van VVZ ’49 en is volgende week in Soest onze volgende tegenstander.

Opstelling: Niels, Hero, Raoul, Joost (Jochem), Mika (Gijs), Hai, Bonne, Twan, David (Wietse), Niels, Siem (Simon)


Jochem rukt op                                                     Twan en Mika verdedigen geconcentreerd               Gijs is zijn tegenstander voorbij