JO 17-1 nette winst in Soest

Geschreven door Wim van de Kappelle.16-9-2017 Beker VVZ’49 JO17-1-FC De Bilt JO17-1 1-2 (0-1 Gijs, 1-1 rust, 1-2 Jochem)

Gele kaart: Simon (tijdrekken)

Na een doordeweekse oefenpot in en tegen De Meern (3-1 verlies, doelpunt David) werd het tijd voor een winstpartij. Net als vorige week speelden onze mannen een uitwedstrijd in Soest. Dit keer tegen VVZ’49. Helaas speelden we zonder onze geblesseerde sterren Raoul (dijbeen) en Niels H (enkel, maar was wel een goede grensrechter!). Raoul werd achterin uitstekend vervangen door Joost, die deze week stage had gelopen bij FC Barcelona. Ondanks de zware nachtelijke terugreis, was hij op tijd terug voor de wedstrijd. Joost liet een sterke indruk achter in de eerste helft. De tweede helft bracht hij slapend door in de kleedkamer.

De wedstrijd werd gespeeld op een prachtig echt grasveld, waar de beregeningsinstallatie helaas continue aanstond. VVZ’49 en FC De Bilt waren aardig aan elkaar gewaagd. Over en weer waren er wat kansjes. Voor FC De Bilt misten Gijs en Wietse. Maar ook keeper Niels kreeg het nodige werk te doen.

De openingstreffer was voor FC De Bilt. Op links snelde Wietse buitenom zijn man en zijn voorzet werd door een hand van een verdediger gestopt. Gijs nam toegekende strafschop onberispelijk (0-1).

Vrij spoedig volgde de gelijkmaker, ook uit een strafschop. Mika vloerde zijn tegenstander en ook nu was de goed leidende scheidsrechter onverbiddelijk.

Na rust waren er niet veel hoogtepunten, maar wel een prachtig doelpunt. Uit een corner van Siem toornde Jochem hoog boven iedereen uit en kopte schitterend de 1-2 binnen. Na een actie van Siem verzuimde Simon de voorsprong te vergroten. Vlak voor tijd stelde Niels met een katachtige safe de overwinning en de tweede plaats veilig!

Volgende week start de competitie met een thuiswedstrijd tegen het sterke Hercules.

Opstelling: Niels, Hero, Joost (Siem), Jochem, Mika, Simon, Bonne (Twan), Hajo, David, Gijs, Wietse

Eindstand beker

1 Soest SO JO17-1           3  3  0  0  9  13-2 

2 Bilt De JO17-1               3  1  1  1  4    4-6

3 VVZ '49 JO17-1              3  1  0  2  3    3-5

4 CJVV JO17-1                  3  0  1  2  1    1-8

 

 


Scheids is onverbiddelijk Niels in verkeerde hoek bij de strafschop Jochem gaat de winnende scoren!