JO17-1 wint derby

Geschreven door Wim van de Kappelle.23-9-2017 Competitie FC De Bilt JO17-1 – Hercules JO17-2 2-1 (0-1  Kaja, rust, 1-1 Twan, 2-1 Niels H)

De eerste competitiewedstrijd en derby werd thuis onder prachtige omstandigheden gewonnen tegen buur Hercules uit Utrecht. Een wedstrijd waar onze jongens enorm naar uit keken. In dit team spelen voormalig FC De Bilt coryfeeën Kaja Versteegh en Jan Verkaik prominent mee. Bovendien is oud A1-trainer Arjen Hoefnagel de trainer.

FC De Bilt kwam sterk uit de kleedkamer en had al vroeg op een voorsprong kunnen komen. Hajo deed een hoogstandje bij het strafschopgebied, dat een Utrechtse verdediger zo in problemen bracht dat hij de bal met de hand speelde. De goed leidende scheids wees direct naar de stip! Onze specialist Gijs stuurde de keeper totaal de verkeerde kant op, maar helaas ging de bal langs de verkeerde kant van de paal….

De eerste helft ging gelijk op, maar het was Hercules dat 10 minuten voor rust op een 0-1 voorsprong kwam door Kaja, die een goede aanval knap afrondde.

Na rust ontstond een prachtige wedstrijd waar FC De Bilt steeds meer de bovenliggende partij werd. Na 5 minuten haalde Twan met links vanaf 20 meter verwoestend uit. Zijn schot verdween perfect in de kruising!

Maar het werd nog mooier. Tien minuten voor tijd scoorde Niels de winnende goal. Vanaf de zijkant werd zijn mooie schot verkeerd beoordeeld door de Utrechtse keeper. Niels werd helemaal gek en ook zijn ploeggenoten en de trainers gingen uit hun dak om de 2-1 te vieren!

Beginopstelling: Niels, Joost, Raoul, Jochem, Mika, Twan, Bonne, Hajo, David, Gijs, Siem. Wissels bij aanvang: Simon, Niels, Wietse, Hero en Ramzi.

Teamfoto zien van onze helden?: http://www.fcdebilt.nl/index.php/teams/jeugd/jo17/jo17-1


Bonne belaagt door Kaja Uitblinker Twan heerst Captain Raoul Blind