JO17-1 zet zegereeks voort

Geschreven door Wim van de Kappelle.7-10-2017 Competitie FC De Bilt JO17-1 – Sporting 70 JO17-1 2-0 (1-0 Gijs, rust, 2-0 David)

Gele kaart Bonne

De eerste 20 minuten was FC De Bilt duidelijk de bovenliggende partij tegen buurman Sporting 70. Onze jongens combineerden goed, zette al vroeg druk en Sporting had duidelijk moeite met onze speelwijze. Uit een voorzet van Mika kon Wietse voor zijn man komen, maar werd daarbij onreglementair gestopt. De scheids gaf terecht een strafschop. Topscoorder Gijs nam dit buitenkansje helaas net zoals tegen Hercules……..

Lang treuren over zijn gemiste strafschop hoefde Gijs niet. Wietse gleed op links langs 2 Utrechtse verdedigers en gaf onze Gijs de mogelijkheid op revanche: 1-0. Gedurende het laatste deel van de eerste helft kreeg Sporting 70 wat meer grip op de wedstrijd. Met verzorgd voetbal lieten ze zien over een goede ploeg te beschikken. Gelukkig hadden ze pech met een prachtig afstandschot. Niels zag de bal over zich heen gaan maar hoorde de bal achter ‘m tegen de lat uiteenspatten.

Al in de eerste minuut na rust had FC De Bilt de wedstrijd kunnen beslissen. Gijs schoot goed in en zijn schot werd door de keeper maar net gestopt. De matige rebound van Wietse werd ook door de keeper gestopt. Aan de andere kant kwam onze goede verdediging nooit echt in de problemen. Keeper Niels werd alleen verrast door een terugspeelbal van Bonne. Niels werd gepasseerd, maar de bal ging net naast.

Heel veel kansen wisten onze jongens niet te creëren. David haalde op aangeven van Gijs verwoestend uit en raakte de lat. Zo’n 10 minuten voor tijd besliste uitblinker Bonne de wedstrijd. Bonne zette druk op de Utrechtse verdediging, veroverde de bal en rukte op richting de keeper. In plaats van zelf te scoren, gaf Bonne de bal af op David die simpel kon binnen tikken.

Volgende week spelen we, hopelijk ook met Niels H (prik geholpen?) en Hero (werkweek school), tegen Focus ’07 (Culemborg).

Opstelling: Niels, Mika (Joost), Raoul, Jochem, Siem, Simon (Twan), Hajo, Bonne, David, Gijs, Wietse (Tommy)


Uniek moment: Robin zit!

Naast Tommy, Gijs H, Joost en Twan

Hajo was weer overal  Topscorer Gijs