JO17-1 nog altijd ongeslagen

Geschreven door Wim van de Kappelle.14-10-2017 Competitie Focus ’07 JO17-1 - FC De Bilt JO17-1 3-3 (0-1 Jochem, 0-2 Simon, rust, 1-3 Niels)

Gele kaart: Niels H (niet lief tegen de keeper)

In een week tijd kan er veel gebeuren. Onze gedeelde koppositie moest worden opgegeven omdat het zwakke DOVO zich heeft teruggetrokken uit de competitie. Dus vertrokken onze jongens als nummer 4 richting Culemborg om de nummer 2 Focus ’07 te ontmoeten. Met Tommy in de ploeg voor vakantievierende Joost was FC De Bilt vanaf het eerste fluitsignaal heer en meester op het veld. En dit veldoverwicht werd al snel omgezet in een 0-1 voorsprong door Jochem, die een corner van Siem onberispelijk binnenkopte. Deze voorsprong had snel groter kunnen zijn als schoten van Raoul, Simon en Gijs (paal!) iets beter waren geplaatst. Het makke Focus ’07 wist het Niels maar een keer moeilijk te maken, maar onze doelman redde vakkundig.

Na een half uur werd de voorsprong toch uitgebouwd door Simon, die een voorzet van David prachtig binnen volleerde. En het had zelfs nog 0-3 en over kunnen zijn als de doelpoging van Twan niet via de lat over was gegaan….

In de rust waren alle ouders het eens: het gaat minimaal 0-5 worden. Alleen verliep dat toch iets anders. Vanaf de eerste minuut stond er opeens een fel en veerkrachtig  Focus ’07 op het veld. Ging de eerste kans er nog net niet in, even later was het wel raak. En bij de volgende aanval had de gelijkmaker al kunnen vallen, ware het niet dat Niels uitstekend redde.

De wedstrijd leek toch nog door FC De Bilt beslist te worden. De herstelde Niels H schoot vanaf 20 meter een vrije bal prachtig en onhoudbaar in de kruising. Onze jongens waren helemaal door het dolle heen. Zo erg zelfs dat het een minuutje later, door wel erg slap verdedigen, alweer 2-3 was. Maar het werd nog erger. Focus ’07 sneed door het midden van onze verdediging en scoorde de gelijkmaker. Voor de neutrale toeschouwer was het ongetwijfeld een prachtige wedstrijd, maar de grote Biltse supporterschare zat er gedurende de tweede helft heel wat minder relaxed bij. Wel veerden zij vlak voor tijd enthousiast op, toen Wietse en Simon door de Culemborgse vesting gingen en Niels in scoringspositie brachten. Maar helaas wist de goede Focus-doelman het één op één duel met Niels in zijn voordeel te beslissen.

In de laatste secondes wist Niels de laatste aanval van Focus onschadelijk te maken en het puntje toch nog te redden.

Na deze bloedstollende spannende wedstrijd overheerste toch de teleurstelling. Over 2 weken kan er wat worden rechtgezet tegen koploper Brederodes.

Beginopstelling: Niels, Tommy, Raoul, Jochem, Mika, Twan, Hajo, Simon, David, Gijs, Siem. Wissels bij aanvang: Bonne, Niels, Wietse, Hero


Siem worstelt zich voorbij back Prachtig doelpunt van Simon Rechtsbuiten David