JO17-1 speelt koploper zoek

Geschreven door Wim van de Kappelle.28-10-2017 Competitie FC De Bilt JO17-1 – Brederodes 17-1 5-0 (0-0 rust, 1-0 en 2-0 David, 3-0 Simon, 4-0 Niels, 5-0 Siem)

Gele kaart: Twan (vasthouden)

Na twee weken konden onze boys eindelijk weer voetballen. Koploper Brederodes uit Vianen kwam op bezoek en dus was de tribune op het hoofdveld volgelopen voor deze topper. Zelfs een grote delegatie uit Denemarken was overgekomen om Simon te zien schitteren.

Om 13 uur stonden de ploegen klaar, maar ontbrak helaas de KNVB-scheidsrechter. Jammer, maar gelukkig wilde clubscheids Martin van Doornik fluiten. Topclub Brederodes weigerde hiermee akkoord te gaan. Maar na overleg met de KNVB en onder dreiging van een reglementair 3-0 verlies koos Brederodes eieren voor hun geld en stonden beide ploegen toch, wel een uurtje later, tegenover elkaar onder leiding van Martin.

Van begin af aan was het duidelijk dat FC De Bilt de betere ploeg had. Zij waren feller in de duels en gaven achterin geen kansen weg. De kansen waren voor FC De Bilt, maar achtereenvolgens Siem, Niels en weer Siem wisten hun goede mogelijkheden niet te verzilveren. De 0-0 ruststand was dus een schrale afspiegeling van de werkelijke krachtsverhouding.

Na rust had het zo maar anders kunnen zijn. Gelukkig verprutste Brederodes een enorme grote kans in de eerste minuut. De bal trof geen doel en dus viel de eerste treffer aan de andere, goede kant. De prima scheidsrechter zag dat na een hoekschop de bal op een Brederodes-arm kwam en legde de bal resoluut op de stip.

Dat had hij beter niet kunnen doen, want we kunnen alles goed, behalve penalty’s nemen. Dit keer nam Twan deze ondankbare klus op zijn schouders en ook dit keer was de keeper de winnaar van dit duel. Maar de keeper had niet op David gerekend, die superscherp de rebound binnentikte.

Misschien volgende keer een Cruijff-Olsen variant proberen?

David speelde ook de hoofdrol bij de 2-0. David onderschepte een verkeerde terugspeelbal en wist uit een lastige hoek de bal knap in het doel te draaien.

Dat we dit jaar een uitstekende selectie hebben, blijkt wel uit de rest van de wedstrijd. Bij de overige 3 doelpunten speelde een invaller de hoofdrol.

Een vrije bal van Gijs werd van 30 meter afstand niet goed verwerkt door de keeper en dit keer was het Simon die alert reageerde en de 3-0 aantekende. De Deense delegatie ging natuurlijk uit hun dak op de hoofdtribune. Diezelfde Simon wist even later Bonne goed vrij te spelen. Met zijn wereldbefaamde sleepbeweging zette Bonne een verdediger uit Vianen voor schut en gaf vervolgens Niels een niet te missen kans.

Tenslotte viel vlak voor tijd nog de 5-0. Wietse zette een eentwee op met Niels, passeerde een man en bezorgde de bal bij Siem, die zijn eerste competitiedoelpunt binnen schoot.

Een knappe prestatie leverden de boys van Robin en Gijs tegen de voorlopige koploper. Vandaag werd van de eerste tot de laatste minuut strijd geleverd en voor elke bal gestreden. Dit seizoen hebben we overigens wel sterkere tegenstanders gehad.

Complimenten voor Martin voor het fluiten. Al jarenlang is hij iedere zaterdag trouw en onpartijdig aan het fluiten en vandaag zorgde hij ervoor dat de wedstrijd toch kon doorgaan!

Opstelling: Niels, Mika (Hero), Raoul, Jochem, Joost, Twan (Simon), Hajo, Niels, David (Wietse), Gijs (Bonne), Siem.

Topscorerslijst competitie:

  1. Gijs  5
  2. Simon 4
  3. Twan, Niels H, David 3
  4. Jochem  2
  5. Wietse, Raoul, Maxwell, Siem   1

 


Applauswissel voor David Hoogstandje van Simon Jochem en Bonne in duel