Wederom zege JO17-1

Geschreven door Wim van de Kappelle.4-11-2017 Competitie Vreeswijk JO17-1 - FC De Bilt JO17-1 0–4 (0-1 Simon, 0-2 Siem, 0-3 Raoul, rust, Gijs 0-4)

Zowel Veenendaal, Spakenburg en Nieuwegein hebben de “roden en de blauwen”: plaatselijke buurvoetbalclubs. Vandaag speelden onze mannen uit tegen de blauwen, Vreeswijk. Over een paar weken wachten de roden, koploper Geinoord.

Van nummer laatst Vreeswijk moest gewonnen worden en dat zijn meestal  lastige wedstrijden. We begonnen zoals bijna iedere week uitstekend. Zo uitstekend zelfs dat geen van de ouders had geconstateerd dat in de eerste minuut na sterk voorbereidend werk van Bonne Simon al de 0-1 binnenschoot. Vooral de eerste 20 minuut bleef het tempo hoog en werd er fel en goed gespeeld. Twan kreeg een enorme kans, maar wist de bal net naast te schieten. De 0-2 viel na 18 minuten. Op goed aangeven van Simon schoof Siem de bal keurig in het doel.

Halverwege de eerste helft raakte Niels H flink geblesseerd aan zijn enkel. De brancard, dokter Pontus en de ziekenauto moesten er aan te pas komen om pechvogel Niels af te voeren. Gelukkig heeft Niels alleen zijn enkelbanden verrekt. Sterkte, Niels! Straks tegen Geinoord gewoon de winnende in de kruising.

Met het uitvallen van Niels werd alles minder: het ging steeds harder regenen, het werd zo donker dat zelfs de kunstverlichting aan ging en de 22 spelers kregen de bal niet meer naar de goede kleur. Enig lichtpuntje was vlak voor rust een hoekschop van David die aanvoerder Raoul prachtig binnenkopte.

De tweede helft was niet echt spectaculair. Twan kreeg wat goede kansen, Raoul schoot 2 keer over, grensrechter Aad werd natter en natter in de regen (regent het altijd als Aad vlagt?) en zelfs Vreeswijk kreeg een paar goede kansen. Toch wist onze andere Niels zijn clean sheet te behouden.

Het hoogtepuntje van de tweede helft viel 10 minuten voor tijd te beleven. De goed spelende Simon bereikte Wietse, die zijn man een panna gaf en over de uitlopende keeper de bal richting doel speelde. Goaltjesdief Gijs gaf vlak voor de doellijn het noodzakelijke laatste tikje en de 0-4 overwinning was binnen.

Opstelling: Niels, Hero, Raoul, Hajo (Jochem), Joost, Simon, Bonne, Twan, Niels (Gijs), David (Wietse), Siem (Mika)

Stand aan kop:

  1. Geinoord JO17-1           6-16
  2. Brederodes JO17-1       6-15
  3. FC De Bilt JO17-1         5-13
  4. Hercules JO17-2           6-11
  5. Houten JO17-2              6-10

Pechvogel Niels wordt afgevoerd Net niet voor Twan Simon, Wietse, Gijs en Hajo vieren 0-4