Siem schiet JO17-1 naar winst

Geschreven door Wim van de Kappelle.11-11-2017 Competitie FC De Bilt JO17-1 – Houten JO 17-2 2-1 (Siem 1-0, 1-1 rust, 2-1 Siem)

Na een midweekse mistige en koude winteravondoefenwedstrijd in en tegen FC Driebergen JO17-1 (2-2, doelpunten Simon en Raoul) stond de lastige thuiswedstrijd tegen nummer 5 Houten op het programma. Na een appeltje voor het publiek van de wethouder Madeleine Bakker en voorzitter Rob Florie in het kader van de Week van Respect, begon FC De Bilt voortvarend aan de zoveelste regenwedstrijd. Houten werd goed onder druk gezet. Dit veldoverwicht resulteerde in een goede kans voor Twan, een afstandschot van Hajo en een prima kopbal op de lat van Simon. Houten was regelmatig, vooral via hun goede  buitenspelers, gevaarlijk. Onze backs Joost en Hero bleven verdedigend knap overeind tegen deze goede voetballers. En anders wist ons sterke centrale verdedigingsduo Raoul en Jochem ze goed bij te staan.

Halverwege de eerste helft opende FC De Bilt de score. Siem speelde Twan vrij, die met zijn fluwelen traptechniek Siem een goede kopkans gaf. Siem kopte goed in, maar de Houtense doelman leek het gevaar met een katachtige reactie te pareren. Maar gelukkig net niet voldoende, want de bal verdween tergend langzaam over de doellijn. Lang konden onze helden niet genieten van deze voorsprong want een paar minuten later werd de gelijkmaker van dichtbij hoog achter Niels in het doel gescoord.

Vlak na rust viel Simon met een lichte knieblessure uit. Dat leidde tot wat omzettingen in het elftal. De ploegen leken redelijk aan elkaar gewaagd en een gelijkspel leek de einduitslag te worden. Robin besloot ook David in de ploeg te brengen, dus wilde David zijn trainingshirt verwisselen met zijn wedstrijdshirt. De hele dugout werd afgezocht, maar het shirt was spoorloos. David verdween  richting kleedkamer om daar zijn shirt te zoeken en kwam 5 minuten later met het goede shirt binnen de lijnen!

Veel kansen waren er niet in de tweede helft. Gijs kopte een keer over en kreeg ook op aangeven van David een kans, die hij te slapjes in schoot. Gelukkig viel 10 minuten voor tijd toch nog de beslissing. Bonne rukte met bal het strafschopgebied binnen en speelde op maat de op snelheid liggende Siem aan, die niet aarzelde en keurig de 2-1 binnenschoot.

Coach Robin was na afloop uitermate tevreden over de strijdlust van het team. Helaas wisten Geinoord en Brederodes ook weer te winnen, dus is er weinig veranderd in de top van de ranglijst:

  1. Geinoord JO17-1      7-19
  2. Brederodes JO17-1  7-18
  3. FC De Bilt JO17-1     6-16
  4. Hercules JO17-2       7-11

Een grote tegenvaller is dat Niels Hilhorst de rest van 2017 niet meer in actie komt. De enkelbanden van onze topper zijn toch gescheurd. Sterkte Niels!

Opstelling: Niels, Hero (Mika), Raoul, Jochem, Joost, Simon (Gijs), Bonne, Twan,  Wietse (David), Twan, Siem


Matchwinner Siem Gijs dreigend Slimme back Joost