UVV kansloos tegen oppermachtig JO17-1

Geschreven door Wim van de Kappelle.18-11-2017 Competitie UVV JO17-2 - FC De Bilt JO17-1 0–4 (0-1 Twan, 0-2, 0-3 en 0-4 Wietse, 0-5 Simon, rust, 0-6 en 0-7 Siem, 0-8 Twan)

Gele kaart: Tommy (doorgebroken speler neerhalen)

De Utrechtse Voetbal Vereniging (UVV) uit Vleuten was voorheen een van de sterkste clubs uit de regio. Bekende voetbalsterren als Marco van Basten, Jan Willem van Ede en John van Loen speelden ooit in de jeugd van UVV. Onze topploeg speelde vandaag tegen hun reserves op een nieuw kunstgrasveld op het schitterende sportcomplex De Paperclip. Heeft een gewoon veld twee doelen, dit veld telde maar liefst 11 doelen en dat gaf dus genoeg mogelijkheden om het doelsaldo eens flink op te schroeven.

Het laag geklasseerde UVV was geen partij voor onze helden. Na een wat afwachtende start was het na 10 minuten raak. Een snelle aanval werd ingezet door Wietse, subtiel voortgezet door Gijs die Twan vrijspeelde en de 0-1 aantekende.

Daarna kwam een Wietse kwartiertje, met een heuse hattrick. Eerst was het Simon die Wietse in de diepte stuurde. Hij liep zijn man eruit en oog in oog met de keeper scoorde hij natuurlijk koelbloedig. De 0-3 was een heerlijke solo van Wietse vanaf links met een perfecte afronding in de verre hoek. De trainer van UVV greep direct in door het jonge rechtsbackje te vervangen en een grote jongen op Wietse te zetten. Maar dat hielp niet echt. Want bij de 0-4  was het David die van links een mooie voorzet gaf die Gijs nog toucheerde, maar door Wietse werd binnen geknald.

Het bleef eenrichtingsverkeer richting het Vleutense doel. Simon scoorde na een eentwee met Gijs heel beheerst de 0-5. En vlak voor rust leek Joost zelfs de 0-6 te scoren, maar de paal redde UVV. Joost, Twan en Niels hadden afgelopen dinsdag ook al een wedstrijd gespeeld met Jong FC De Bilt tegen FC Utrecht O19 (uitslag 3-3). Vandaar dat Joost na deze actie door de coaches Robin en Gijs wat rust werd gegund.

Na rust was het net een tandje minder scherp bij onze jongens, zonder overigens in problemen te komen. UVV was slechts een keertje gevaarlijk, maar Tommy wist dit professioneel op te lossen. Gelukkig hield de scheids het bij een gele kaart.

Op de bank zat Siem zich stilletjes te verbijten. Hij zag zijn leidende topscoorderpositie in gevaar komen. Robin bracht Siem toch nog binnen te lijnen en natuurlijk liep daarna de score weer gestaag omhoog. Siem kreeg van de verdedigers een cadeautje (0-6) en rondde een prima aanval opgezet door Hero, heerlijk voorgegeven door Simon, vakkundig af (0-7). En daarna speelde Siem Twan vrij die keurig de eindstand bepaalde op 0-8. Helaas was Siem in de laatste minuut slachtoffer van de onbeholpen actie van een UVV-verdediger. Hopelijk is hij op tijd hersteld voor de absolute topper volgende week tegen Geinoord, dat verrassend verloor van Kampong! Dan is natuurlijk ook Mika er weer bij, die zich vandaag op de toekomst voorbereidde.

De spannende stand aan kop is nu:

 1. Brederodes JO17-1        8-21
 2. FC De Bilt JO17-1         7-19
 3. Geinoord JO17-1           8-19
 4. Houten JO17-2              8-13

PROMOTIE-/DEGRADATIEREGELING

1e klasse 01 t/m 09 (categorie A) (zaterdag)

 • De nummers 1 en 2 van de 1e klasse 01 t/m 09 plaatsen zich voor de promotiepoule. Verder plaatsen de zes beste nummers 3 zich ook voor de promotiepoule. De zes beste nummers 3 worden berekend aan de hand van het gemiddeld aantal punten.
 • De nummers 1 en 2 van de promotiepoules promoveren naar de hoofdklasse.

Topscorers competitie:

 1. Siem                                           6
 2. Simon                                         4
 3. Niels H, David, Wietse, Twan         3
 4. Gijs                                            2
 5. Jochem, Raoul                             1

Opstelling: Niels, Hero, Raoul, Jochem, Joost (Tommy), Simon, Hajo, Twan,  David (Siem), Gijs (Bonne), Wietse


Simon en Wietse juichen om

weer een doelpunt

Twan demareert Hero is balvast