JO17-1 onderuit in topper

Geschreven door Wim van de Kappelle.


 


25-11-2017 Competitie FC De Bilt JO17-1 – Geinoord JO17-1 0–2 (0-1 rust)

Al wekenlang werd uitgezien naar de confrontatie met topper Geinoord uit Nieuwegein. Na de onverwachte nederlaag van Geinoord vorige week, waren de verwachtingen hoog. Helaas hadden we vooraf wat teleurstellingen te verwerken. Robin en Gijs moesten puzzelen over de opstelling. Niet alleen Niels H was geblesseerd, ook Siem was nog niet hersteld van de aanslag van vorige week en captain Raoul startte op de bank na een kort ziekbed.

De wedstrijd begon met twee voorzichtige ploegen, die elkaar aan het aftasten waren. Onze jongens kwamen amper in de buurt van het Geinoordse doel. Alleen Bonne wist een keer van afstand de bal op het doel te schieten.

Langzamerhand kreeg Geinoord het betere van het spel en scoorde na 25 minuten de terechte 0-1. Uit een corner kopte een Nieuwegeiner de bal op de paal. Via de paal kwam de bal in handen van Niels (zie foto hierboven), maar de scheidsrechter had geconstateerd dat de bal de doellijn had gepasseerd. En de jonge scheids stond op de achterlijn opgesteld en kon het dus beter zien dan wie dan ook……….

Ook na dit doelpunt kwam FC De Bilt zelden gevaarlijk voor het doel. Alleen Wietse was een keer gevaarlijk, maar zette zijn solo-actie net te lang door.

In de tweede helft verscheen een ander FC De Bilt op het veld. Onder leiding van de ingevallen Raoul kwam er meer lijn in ons spel en werd Geinoord van meet af aan onder druk gezet. Op het middenveld werden nu wel de duels gewonnen. Het eerste plaagstootje was een schot van Raoul. Maar ook schoten van Bonne en Gijs en een vrije bal 5 meter van het doel van Raoul troffen geen doel. Het dichtst bij een doelpunt was Twan, die een enorme grote, maar lastige kans, niet verzilverde. Maar toen stond het inmiddels 0-2. De enige kans die Geinoord in de tweede helft kreeg, ontstond uit fouten van onze eigen spelers. Dit werd afgestraft met een keurige lob over keeper Niels heen. Grens Ron had buitenspel geconstateerd, maar daar wilde de scheids niets van weten.

Ook met Milad Achikzei (uit JO15-1) en Sjoerd de Koster (uit JO17-2) in de ploeg, kon de nederlaag helaas niet worden afgewend. Trainer/coach Robin vond het een terechte nederlaag, maar was wel tevreden over de goede tweede helft van zijn jongens. ”En die promotiepoule gaan we zeker halen, dan hebben we na de kerst iedere week van deze heerlijke spannende wedstrijden. Daar worden mijn jongens alleen maar sterker van!”, aldus Robin.

Opstelling: Niels, Hero (Raoul), Joost (Sjoerd), Jochem, Mika, Simon, Hajo, Bonne (Milad),  David (Twan), Gijs, Wietse

De stand aan kop is:

  1. Brederodes JO17-1            9-24
  2. Geinoord JO17-1               9-22
  3. FC De Bilt JO17-1              8-19

 

 


Jochem heerst achterin

Wietse voorbij 3 verdedigers

Hoogstandje van Simon