JO17-1 blijft in race promotiepoule

Geschreven door Wim van de Kappelle.25-11-2017

Competitie FC De Bilt JO17-1 – Kampong JO17-3 1–1 (0-0 rust, 1-1 Simon (strafschop))

Koud en mistig. Dat was het vooral. En dan ook nog eens spelen op ons treurige veld 4 tegen Kampong JO17-3. Wat inhoudt dat deze Utrechtse club nog twee betere teams hebben. En waarschijnlijk nog betere hockeyers.

Alle ingrediënten waren dus aanwezig om Kampong eens flink van de mat te spelen. En dat lukte in de eerste helft heel aardig. Er werd redelijk gecombineerd en al snel kreeg Twan een hele grote kans, maar de bal verdween net langs de verkeerde kant van de paal. Maar het eenrichtingsverkeer bleef. De uitstekende Utrechtse keeper pakte alles of zag een stuiterbal van Gijs net overgaan. En als hij de bal niet had, zoals bij een goede volley van Wietse (voorzet David), redde de lat hem. Aan de andere kant had onze Niels echt helemaal niets te doen. Gelukkig maar, want Niels was helemaal bevroren, net zoals alle toekijkende ouders. Onze verdediging smoorde iedere aanvalspoging al snel in de kiem. Mika, Joost, Jochem en aanvoerder Hajo gaven niets weg. Voorin werden steeds meer kansen gecreëerd. Simon was dicht bij een doelpunt, op aangeven van Bonne, en een prima afstandschot van Twan werd uitstekend verwerkt door de keeper.

De tweede helft gaf hetzelfde beeld.  Een goede vrije bal van Gijs, meerdere kansen en kansjes voor Twan, echt alles pakte de Buffon van Kampong. Robin en Gijs probeerden met verse krachten Hero en Maxwell een overwinning te forceren. Maar dat pakte anders uit. Eerst gaf Mika zijn tegenstander een vrije doorloop, maar dat wist Niels nog knap te redden. Maar even later was het wel raak. Een voorzet werd simpel binnen getikt en Kampong leek met 0-1 toch aan het langste eind te trekken.

Zowel binnen als buiten het veld liepen de emoties hoog op. Onze “bank” reageerde emotioneel op het tijdrekken van Kampong en provoceerde de goede scheidsrechter Stefan Stevens. Die greep hierop adequaat in door Kampong een vrije bal te geven. Ook binnen het veld ergerden onze spelers zich aan van alles. Een Biltse speler gedroeg bij het heroveren van een uitbal helemaal niet bon. Gelukkig leverde dit niet een rode of gele kaart op.

De slotfase bracht toch nog iets positiefs. Een handsbal  werd door de scheids terecht bestraft met een strafschop. Voor de Biltse formatie is dat een inderdaad een straf, maar niet voor Simon. Zonder twijfels ontfermde Simon zich over de bal en scoorde heel beheerst de 1-1.

Dat was ook de teleurstellende eindstand en daarna konden onze jongens, inclusief de geblesseerde Siem, Niels H en Raoul, beginnen aan de heerlijke Sinterklaaslunch in de warme kantine!

Opstelling: Niels, Jochem (Hero), Joost, Mika, Simon, Hajo (Maxwell), Bonne, Twan,  David, Gijs, Wietse


Captain Joost Kogel van Simon Captain Hajo