JO17-1 uit winterslaap ontwaakt

Geschreven door Wim van de Kappelle.20-01-2018

Oefenwedstrijd Zeeburgia JO17-1 - FC De Bilt JO17-1 6-0 (2-0 rust)

Bijna 2 maanden moesten we het doen zonder voetbal. De wedstrijden van Manchester City, Barcelona en Real Madrid waren een redelijke alternatief tijdens de winterperiode, maar gelukkig konden we eindelijk weer live genieten van de sleep van Bonne, de inzet van Hajo, de fluwelen balaannames van Twan en het echte kunstgras. Om dit te aanschouwen moest je wel helemaal naar Amsterdam en er wat parkeerkosten voor over hebben om onze JO17-1 te mogen zien oefenen tegen het sterke Zeeburgia.

Maar 6 ouders hadden dit er voor over en zij zagen voor rust Wietse met een prachtige actie twee Amsterdammers het bos in sturen om vervolgens oog in oog met de keeper hoog over te schieten. En zij zagen ook een mooie pass van Tommy op David. Davids voorzet was net niet genoeg op maat voor Gijs. En na rust zagen zij zowel Gijs als Twan alleen voor de keeper opduiken en niet scoren. En zij zagen ook een vrije bal van Simon helaas op de lat eindigen in plaats van in het netje.

We waren verder totaal kansloos tegen een te sterk Zeeburgia, dat een paar klassen hoger speelt dan FC De Bilt. Zo nu en dan speelden dit team onder leiding van het broertje van De Bruyne prachtig voetbal. Het komt niet vaak voor dat Niels en zijn verdedigers Hero, Jochem, Sjoerd, Mika, Tommy en Joost zo onder druk worden gezet. Niels hoefde zich geen seconde te vervelen. Toch werd er zo nu en dan goed tegenpartij geboden en leuk gecombineerd.

Beter nieuws vanuit de ziekenboeg: Niels, Raoul en Siem zijn op de weg terug en hopelijk kunnen zij nog een belangrijke rol spelen op weg naar de promotiepoule. De komende 2 wedstrijden tegen ’t Goy en PVCV zullen uitwijzen of ze dat zullen halen. Volgens Robin moeten minimaal 4 punten worden behaald om de promotiepoule te bereiken.

Beginopstelling: Niels, Hero, Jochem, Joost, Mika, Simon, Hajo, Twan,  David, Gijs, Wietse. Verder met Tommy, Bonne en Sjoerd


Muurtje blokt vrije bal Bonne in zijn favoriete 020 Broodje kroket voor Raoul Kramer?