JO17-1 bijna in promotiepoule na winst

Geschreven door Wim van de Kappelle.


Simon besprongen na 0-1


27-01-2018

Competitie V.V. ‘t Goy JO17-1 - FC De Bilt JO17-1 0-2 (0-0 rust, 0-1 Simon, eigen doel 0-2)

Terwijl de krokussen alweer volop in bloei zijn, mochten onze jongens de voorlaatste wedstrijd van de najaarscompetitie afwerken. Dit keer bracht een mooie rit ons naar het prachtige dorpje ’t Goy. ’t Goy heeft 606 inwoners en de plaatselijk voetbalclub heeft 500 leden uit ’t Goy en ’t Goy-Noord. De JO17-1 van V.V. ’t Goy is een goede middenmoter en zeker een niet te onderschatten tegenstander. De missie van Robin en zijn mannen is nog altijd de voorjaarspromotiepoule zeker te stellen.

Op het mooie, maar koude hoofdveld naast de kerk werd rommelig gestart. De blessurebank (Siem, Raoul en Niels H) is helaas nog altijd goed gevuld, vandaar dat gastspeler Robin Cruijs in de spits werd gepositioneerd. En als verrassing stond Bonne rechtsback. Een licht veldoverwicht hadden we de hele eerste helft. Er waren wat kansjes en mogelijkheden. Het dichtst bij een doelpunt was Robin, maar zijn schot trof de paal. Met een 0-0 ruststand konden de vele aanwezige ouders, opa’s, ooms en tantes zich weer een beetje opwarmen in de kantine.

Na de rust kwam FC De Bilt beter uit de kleedkamers dan ’t Goy. Er werd beter gecombineerd, feller de duels ingegaan en er werden nu echte kansen gecreëerd. Van grote afstand wist Robin de bovenkant van de lat te raken en invaller Gijs kreeg goede mogelijkheden. Achterin had het sterke verdedigingsblok Joost en Jochem alles onder controle. Het was wachten op de 0-1, maar uit het niets kreeg ’t Goy een niet te missen kans. Maar gelukkig wist Niels de bal over te kijken.

Gelijk daarna sloegen we toe. Twan lanceerde Simon op maat en Simon scoorde koelbloedig in de korte hoek. En vlak daarna was het weer raak. Twan bediende Robin en met hulp van de keeper en een verdediger rolde de bal tergend langzaam over de doellijn en was de overwinning zeker gesteld.

De resterende tijd werd professioneel uitgespeeld en als Gijs iets scherper was geweest had het zelfs 0-3 kunnen worden. Maar de drie punten zijn binnen en volgende week tegen PVCV kan de promotiepoule helemaal zeker worden gesteld.

Opstelling: Niels, Bonne, Jochem, Joost, Mika, Simon, Hajo, Twan, David (Gijs), Robin, Wietse (Hero).

De stand aan kop is:

  1. Geinoord JO17-1         11-28
  2. Brederodes JO17-1      10-24
  3. FC De Bilt JO17-1        10-23

Topscorers najaarscompetitie:

  1. Siem, Simon 6
  2. Niels H, David, Wietse, Twan 3
  3. Gijs 2
  4. Jochem, Raoul 1

 

 


Niels en Joost in de opbouw Niemand wil op de bank Jochem en Twan missen net