JO17-1 naar promotiepoule!

Geschreven door Wim van de Kappelle.


Hero weet zich gesteund door vele Biltse ouders


03-02-2018

Competitie PVCV JO17-2 - FC De Bilt JO17-1 0-3 (0-1 Simon, 0-2 David, rust, 0-3 Gijs)

Het is gelukt de promotiepoule te halen! Niet alleen wisten onze mannen PVCV in eigen huis te verslaan, maar door het verlies van Brederodes werd zelfs de tweede plaats veroverd en dus directe kwalificatie afgedwongen.

Maar makkelijk verliep het niet in Vleuten. Hoewel we al snel in de wedstrijd wat mogelijkheden en kansen creƫerden, hadden we zomaar ruim achter kunnen staan. Het was aan Niels en de niet scherpe PVCV-aanvallers te danken dat er geen doelpunt viel. Maar wat werden er veel fouten gemaakt door onze anders toch zeer solide verdediging.

Langzaam werd ons spel toch wat beter en waren Twan en Simon dichtbij een doelpunt. Robin Cruijs raakte met een goed schot de lat. Een doelpunt hing in de lucht en het was topscoorder Simon die na goed doorzetten de openingstreffer aantekende. Kort daarop werd de voorsprong verdubbeld. Gijs speelde met een schitterende pass David aan, die de bal in de loop perfect meenam en zijn directe verdediger zijn hielen liet zien. David had vrije doorgang richting de keeper en scoorde koelbloedig 0-2.

In de rust leefde coach Robin zich uit. Hij was niet tevreden over het vertoonde spel en in de prachtige nieuwe kantine van PVCV konden alle op temperatuur komende supporters zijn donderspeech vanuit de kleedkamer horen!

Maar het hielp wel, want in de eerste minuut na rust kreeg David een enorme kans. Helaas miste zijn schot de goede richting. Maar de 0-3 kwam toch. Met een prachtige voetbeweging zette Robin C. Gijs vrij voor de keeper en die scoorde keurig.

De rest van de wedstrijd waren er nog maar drie hoogtepuntjes. Wietse had een knappe solo, maar de Vleutense keeper keerde zijn inzet. In verdedigend opzicht greep Simon iets te hard in. De goede scheids kende een strafschop toe, maar die werd door PVCV zeer hoog over geschoten. Het laatste hoogtepunt was de rentree van Siem. Hij leek dit zelfs op te luisteren met een doelpunt, maar de scheids was duidelijk nog niet gewend aan de Usain Bolt-snelheid van Siem, want hij dacht dat Siem buitenspel liep.

Naast Siem keerde ook de lang geblesseerde Niels H terug op het veld. Hij speelde een prima wedstrijd en had een prima klik met de scheids. Dat was voorheen wel eens anders. Maar hopelijk was het wel zijn laatste wedstrijd als grensrechter want in de promotiepoule kunnen de jongens Niels en natuurlijk ook Raoul uitstekend gebruiken.

Van harte gefeliciteerd spelers, coaches/trainers Robin en Gijs en leiders John en Pontus! Jullie hebben het afgelopen half jaar goed gespeeld en mooie resultaten behaald. Hopelijk krijgt dit een goed vervolg in de promotiepoule!

Beginopstelling: Niels, Hero, Jochem, Joost, Mika, Simon, Hajo, Twan, David, Robin, Wietse  Wissels bij aanvang: Siem, Gijs, Bonne

 

De eindstand aan kop is:

  1. Geinoord JO17-1           11-28
  2. FC De Bilt JO17-1          11-26
  3. Brederodes JO17-1        11-24

Topscorers najaarscompetitie:

  1. Simon                                       7
  2. Siem                                         6
  3. David                                        4
  4. Niels H, Wietse, Twan en Gijs       3
  5. Jochem, Raoul                            1

 

 


Gastspeler Robin Cruijs was vaak gevaarlijk Aanvoerder Hajo wordt belaagd Siem (is back!) lost David af