JO17-1 haalt knap punt tegen FC Almere

Geschreven door Wim van de Kappelle.


Joost kopt richting doel


10-02-2018

Competitie FC Almere JO17-1 - FC De Bilt JO17-1 2-2 (1-0 rust, Twan 1-1, Bonne 2-2)

Gele kaarten: Hero, Bonne

Met wat kunst- en vliegwerk lukte het toch om alle jongens op tijd bij onze tegenstander te krijgen. Het vooruitzicht om naar Almere te rijden schrok een enkele ouder zo af, dat er een auto te weinig was. Maar gelukkig zorgde de moederapp nu niet alleen voor wastips en de laatste roddels, maar ook voor genoeg auto’s (John, bedankt namens alle moeders en de jongens!).

FC Almere had zich met veel vertoon van macht geplaatst voor de promotiepoule. Met angst in de benen betraden onze spelers het veld. Maar gelukkig was onze captain Raoul weer terug, en dat was zeker te merken. De achterhoede stond de eerste helft, onder leiding van een goed spelende Raoul, als een huis. Op één klein momentje na dan, toen FC Almere door het hart van de verdediging sneed en Niels kansloos liet (1-0).

Maar langzaam kwam het besef dat we absoluut niet voor FC Almere onder deden. Gijs maakte dat niet mee. Gijs viel verkeerd op zijn arm en zo verdween Pontus ook op zijn vrije dag met Gijs naar het ziekenhuis. Hopelijk valt het mee…

Echte grote kansen kregen we in de eerste helft niet. Alleen een schot van Twan ging op doel, maar werd netjes overgetikt door de keeper van FC Almere.

Vlak na rust werd Bonne op de rand van het strafschopgebied grof gestopt. Een buitenkansje natuurlijk voor specialist Twan, die de bal keurig in de korte hoek draaide en de 1-1 aantekende.

Een speler van FC Almere verloor daarna helemaal het hoofd. Vrij kort achter elkaar pakte hij Bonne hardhandig aan en dat leverde 2x geel en dus rood op. Vloekend en tierend verliet het jongetje het veld en stond FC De Bilt zomaar met een man meer op het veld. Maar daar was op het veld niets van te merken. Onze stoere verdediging was opeens een stuk minder stoer en de gevaarlijke en snelle nummer 14 van FC Almere strafte dat goed af: 2-1. Het was aan een prachtige redding van Niels en later, toen Niels al verslagen was, het ingrijpen van Joost te danken dat de stand nog maar 2-1 was.

Tien minuten voor tijd viel ook Jochem geblesseerd (knie) uit en kwamen we met 10 tegen 10 te voetballen, omdat alle wissels al gebruikt waren. Maar gek genoeg kregen we nu wel weer grip op de wedstrijd. Vlak voor tijd kwam de bevrijdende gelijkmaker. Hero gooide de bal in het strafschopgebied en via de kluts kwam de bal bij uitblinker Bonne, die knap 2-2 scoorde!

Opstelling: Niels, Hero, Jochem, Raoul (Mika), Joost, Simon, Hajo (Robin), Bonne, Wietse (Siem), Gijs (David), Twan  

 


David grijpt in Joost had mooie duels Hajo bewondert Raoul