JO17-1 verrast JSV niet

Geschreven door Wim van de Kappelle.


Niels heerst in zijn strafschopgebied


17-02-2018

Competitie FC De Bilt JO17-1 – JSV JO17-1 0-2 (0-1 rust)

Gele kaarten: Jochem, Hero

De eerste thuiswedstrijd leverde een onnodige verliespartij op tegen JSV uit Nieuwegein. In de eerste helft waren we zeker niet de mindere van JSV, maar een vrije bal van JSV was te machtig voor onze keeper Niels, De stuiterbal stopte Niels wel, maar niet klem. De rebound had Niels knap, maar tegen de 2e rebound was hij kansloos. Gelukkig herstelde Niels zich daarna fabelachtig met een katachtige redding op een Nieuwegeinse uitbraak. Ook FC De Bilt kreeg wat kansjes. Simon zette op links goed door en wist Wietse te bereiken, maar zijn inzet werd nog net geblokt. Robin kreeg een mogelijkheid en een vrije bal van Twan miste de juiste scherpte.

Na rust was FC De Bilt de betere ploeg. Er kwamen voldoende kansen voor onze jongens. Bonne had een goed afstandschot en Robin werd door Simon subliem voor de keeper gezet. Helaas koos Robin voor een hoogstandje met zijn hak in plaats van aannemen en scoren.

Dat was het laatste wapenfeit van Robin, want  na 4 maanden blessureleed was daar de rentree van Niels H. Die rentree verliep anders dan hij zich had voorgesteld, want hij was maar net in het veld of JSV scoorde uit een corner een prima goal. Met een hele mooie actie legde een JSV-er onze verdediging in de luren.

Ook na dit doelpunt bleven we kansjes krijgen, waar Niels 3x bij betrokken was (vrije bal, schot, 1 op 1 keeper). Helaas leverde het geen enkel doelpunt op. Ook David was nog dicht bij een doelpunt.

Opvallendste man op het veld was de goedwillende scheidsrechter. Hij nam steeds ongelukkige beslissingen en deelde ondertussen kwistig gele kaarten uit. De mooiste gele kaart was voor een invaller van JSV met nummer 5, die hij becommentarieerde met  “Hee, nummer 5. Een gele kaart omdat je je rugnummer niet heb laten zien!”

Ondanks zijn discutabele beslissingen had dit geen invloed op de wedstrijd. De 22 spelers lieten de wedstrijd niet uit de hand lopen.

De komende 2 weken zijn onze jongens vrij. De geblesseerde Raoul en Gijs kunnen herstellen zodat 10 maart een fitte selectie richting Baarn kan afreizen.

Opstelling: Niels, Bonne, Jochem, Joost, Mika (Hero), Simon, Hajo, Twan, David, Robin (Niels H), Wietse (Siem) 

 


Wietse speelt Hajo aan Simon en Joost  Twan in de achtervolging