JO17-1 sleept 3 punten mee uit Baarn

Geschreven door Wim van de Kappelle.


Niels stelt zijn mannen voor


10-03-2018

Competitie Baarn JO17-1 - FC De Bilt JO17-1 0-1 (0-1 Niels, rust)

Na drie weken rust werd de competitie hervat met een zware uitwedstrijd in Baarn tegen hoogvlieger SV Baarn. De opstelling had nogal wat verrassingen: een 4-4-2 systeem met Bonne en Gijs als opkomende vleugelbacks. En dat pakte goed uit. De eerste 10 minuten waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Uit een vrije bal was Jochem dicht bij een kopdoelpunt, maar helaas trof hij de lat. SV Baarn ontpopte zich als een gevaarlijke counterploeg. Uit drie counters, werd het drie keer heel gevaarlijk. Eerst wist Niels de bal tegen de paal te kijken, maar daarna was het wel twee keer raak. Maar op aangeven van de uitstekende Biltse grensrechter werden beide doelpunten door de op de middenstip bivakkerende scheidsrechter terecht afgekeurd. Het eerste doelpunt was duidelijk buitenspel, het tweede doelpunt werd met de hand binnengeslagen i.p.v. gekopt. Een gele kaart was de terechte beloning voor de fraudeur.

Na deze waarschuwingen werd FC De Bilt, onder leiding van captain Niels H, steeds sterker. Een grote kans ontstond uit een voorzet van Niels. Twan miste de bal (of maakte een schijnschot) en de verraste Wietse schoot net niet hard genoeg in. Maar even later was het wel voor ons raak. Niels werd op de rand van het strafschopgebied onreglementair gestopt. Niels ging vastberaden achter de bal staan en krulde de bal wonderschoon in de rechterbovenhoek. Na dit doelpunt hadden we de score nog kunnen vergroten, maar de pogingen van Wietse en Twan troffen geen doel.

De tweede helft was van een stuk minder niveau. Helaas viel steunpilaar Jochem geblesseerd uit en schoof Twan naar centraal achterin, waar Twan een prima wedstrijd speelde. Maar de wedstrijd zelf was amper meer het aanzien waard. Eigenlijk wisten we maar één kans te creëren. Een goede voorzet van onze explosieve Zuid Amerikaanse vleugelback Bonne werd door die andere vleugelback Gijs net niet omgezet in een doelpunt. En verder was het op het veld niet prettig. Er waren regelmatig opstootjes, vaak veroorzaakt door het inconsequent fluiten van de scheidsrechter. De spelers kregen steeds meer oog voor elkaar en minder voor de bal.  

Baarn kreeg vlak voor tijd nog 2 enorme kansen op de gelijkmaker, maar gelukkig viel die gelijkmaker niet en kon FC De Bilt 3 punten mee naar huis nemen!  

Opstelling: Niels, Bonne, Jochem (David), Joost, Gijs, Simon, Hajo, Twan, Niels (Nie ls), Robin, Wietse (Siem) 

 


Mika krijgt laatste instructies mee van Robin Kansje FC De Bilt Niels matchwinner