JO17-1 ijskoud verlies

Geschreven door Wim van de Kappelle.


Koud in de dugout


17-03-2018

Competitie FC De Bilt JO17-1 – Geinoord JO17-1 0-2 (0-0 rust)

Wederom was Geinoord uit Nieuwegein onze tegenstander. In de najaarscompetitie werden zij nipt voor ons kampioen. De thuiswedstrijd werd toen met 0-2 verloren. Dus dat moest vandaag worden rechtgezet. We traden  aan zonder keeper Niels en de geblesseerde Raoul. Niels werd uitstekend vervangen door Ramzi. Raoul had vader Ron gestuurd om te vlaggen. Overigens had Geinoord een moeder (?) als vlaggeniste. Onze moeders overleggen nog wie onze eerste vrouwelijke grens gaat worden, maar het is zeer waarschijnlijk dat Denise Aad volgende week vervangt!

De wedstrijd opende spectaculair. Al in de eerste minuut kregen we een dot van een kans. De inzet van Simon werd maar net gered door de Nieuwegeinse doelman. Even later nam Geinoord Ramzi onder vuur nam, maar Ramzi redde keurig. Daarna was het weer Simon die gevaarlijk door kwam, maar helaas was zijn voorzet net te scherp voor de inkomende aanvallers.

De wedstrijd werd na 15 minuten minder spectaculair. Helaas verloren we de sterk spelende Simon die met een enkelblessure uit een duel kwam. Veel kansen waren er niet meer voor rust, hoewel Ramzi wel een keertje door de paal werd gered.

De wedstrijd begon na rust ook spectaculair. Maar niet zoals wij zouden willen. Uit een corner knalde de stevige linksback van Geinoord de bal helaas snoeihard in de kruising. De wedstrijd zakte daarna helemaal in. Daar waren natuurlijk allemaal excuses voor. De wedstrijd werd wel onder zeer barbaarse omstandigheden gespeeld met een gevoelstemperatuur van -15 graden. Weer om lekker bij de open haard met een Heiße Schokolade mit Rum te zitten, maar niet om te voetballen. Maar onze jongens bleven het proberen en Gijs was een paar keer gevaarlijk en de sterk spelende Mika was dreigend met een afstandschot. Aan de andere kant voorkwam Ramzi met een prachtige redding vlak voor tijd de 0-2. Extra sneu was het dan ook dat in de laatste seconde toch nog die 0-2 viel.

Jammer, maar gelukkig was het lijden langs de kant voorbij. En de Heiße Schokolade mit Rum smaakte uitstekend na afloop.

Opstelling: Ramzi, Hero, Jochem, Twan, Mika, Simon (Gijs), Hajo (Joost), Bonne, Niels, David (Siem), Wietse

 


Pechvogel Simon Uitblinker Mika Strijdende Bonne