JO17-1 wint spektakelstuk van UVV

Geschreven door Wim van de Kappelle.


Weer een prachtige redding van Niels


24-03-2018

Competitie FC De Bilt JO17-1 – UVV JO17-1 5-3 (1-0 Twan, 2-1 Wietse, rust, 3-1 Wietse, 4-1 Gijs, 5-3 Bonne (strafschop))

Wat kan voetbal toch leuk zijn. Vandaag kwam het sterke UVV op bezoek. In de najaarscompetitie walsten we over UVV JO17-2 heen, maar hun JO17-1 is andere koek. Dat bleek vanaf het begin van de wedstrijd, waar UVV gelijk een veldoverwicht nam. Pas na 10 minuten kwamen we in de buurt van de Vleutense keeper toen Twan vanaf de vleugel een heerlijke voorzet op captain Niels gaf. Niels kopte goed in maar de UVV-goalie pareerde de inzet ten koste van een hoekschop. Die hoekschop leverde nog een kansje op voor Twan.

Halverwege de eerste helft gaf Jochem vanuit de defensie een heerlijke dieptepass op Twan. Tussen 2 man in nam Twan de bal aan, speelde zich virtuoos vrij en lobde over de uitkomende doelman heen. Een absoluut topdoelpunt met een hoog Dennis Bergkamp gehalte! De hele eerste helft was het Twantime. Alles wat hij deed, was van uitzonderlijke klasse.

Het antwoord van UVV liet niet lang op zich wachten. Hun sterke linksbuiten was regelmatig Gijs de baas en zorgde voor veel onrust. Ook bij de goede scheids, die een lichte overtreding bestrafte met een strafschop, die benut werd (1-1). Daar bleef het niet bij, want even later speelde een Biltse verdediger, Joost mag weten wie dat deed, de UVV spits vrij voor Niels. Maar gelukkig redde Niels met een prachtige reflex.

Maar ook wij bleven gevaarlijk. Eerst schoot Twan over, maar even later werd Twan door Bonne vrijgespeeld en stelde hij Wietse in staat de 2-1 binnen te schuiven. Vlak daarna had het 3-1 moeten zijn. Mika speelde Siem goed aan. Siem gaf met een afgemeten voorzet op Bonne een toch wel te missen kans. En ook Gijs had nog een kansje na wederom goed werk van Twan.

Na rust nam UVV snel het initiatief en waren de betere ploeg. Helaas viel ook nog Joost geblesseerd uit en werd Twan naar achteren gehaald. Onze spitsen werden niet meer bereikt en de ineenstorting leek eraan te komen. Maar het doelpunt voor UVV viel niet en dus aan de andere kant wel. Een vrije bal van Gijs kwam achter Niels terecht en daar stond, bijna op de achterlijn Wietse, die de bal uit een onmogelijke hoek toch in het doel kreeg (3-1).

Onze jongens kregen vleugels na deze onverwachte meevaller. Wietse zette met een prachtige pass Gijs alleen voor de keeper en Gijs benutte dit buitenkansje koelbloedig (4-1). Ook daarna bleef FC de Bilt gevaarlijk. Wietse ging alleen richting doel en werd net voor het strafschopgebied grof gestopt. De UVV-verdediger kreeg terecht rood. Niels kon de toegekende vrije bal niet verzilveren.

Met nog 10 minuten op de klok en tegen 10 UVV-ers leek er geen vuiltje meer aan de lucht. Maar UVV richtte zich op en wij lieten ons te ver terugdringen en zo viel zomaar de 4-2 en 4-3. Maar natuurlijk bleven we koel…….

De laatste minuten waren voor FC De Bilt. Jochem kreeg een goede kans en natuurlijk was het wachten op het bekende Niels-momentje. En die kwam in de laatste minuut. Niels leek gevaarlijk te worden maar werd onreglementair gestopt in het strafschopgebied. Bonne stapte gedecideerd naar voren om de penalty te verzilveren en de overwinning veilig te stellen. Wat een heerlijke wedstrijd en wat een mooie overwinning op een sterke tegenstander! De jongens van Robin en Gijs hebben een prima teamprestatie neergezet. Er werd gestreden en er was wat geluk. Maar de tweede overwinning is binnen!

Nog wat nieuws uit de ziekenboeg: Raoul en Simon hopen tegen PVCV hun rentree te maken. Hopelijk is Joost dan ook weer fit en zijn we voor het eerst sinds lange tijd compleet.

Opstelling: Niels, Gijs (Milad), Jochem, Joost (Hero), Mika, Bonne, Hajo, Niels, Twan, Wietse, Siem (David)

 

 


Joost valt geblesseerd uit Wietse en Siem heersen Pijnlijke grimas van geblesseerde Niels