JO17-1 nestelt zich in subtop

Geschreven door Wim van de Kappelle.


Bonne jaagt


7-04-2018

Competitie PVCV JO17-1 - FC De Bilt JO17-1 0-2 (0-0 rust, 0-1 Siem, 0-2 Maxwell)

De uitwedstrijd in Vleuten tegen PVCV hadden we dit seizoen al eerder meegemaakt. Maar toen speelden we tegen hun JO17-2 en vandaag was JO17-1 aan de beurt. Die speelden destijds een voorwedstrijd. Algemeen oordeel was toen van onze jongens dat ze dat team ook wel hebben konden. Dat konden we dus vandaag aantonen, maar we waren wel verzwakt door de absentie van Jochem en Simon. Maar onze brede selectie kan veel opvangen.

De eerste helft was niet echt de moeite waard. De ouders die op vakantie waren of een musical boven deze topper verkozen hadden dus gelijk.

Maar de tweede helft was andere koek. Vooral toen uitblinker keeper Niels met een lange bal captain Niels bereikte. Op zo’n 40 meter van het PVCV-doel speelde Niels zich tussen 2 verdedigers vrij en zag Siem een prima loopactie maken. Niels legde de bal perfect achter de laatste linie van PVCV en Siem rondde de aanval af door keurig onder de keeper door te scoren.

PVCV reageerde zich gefrustreerd af na deze 0-1 achterstand. Een speler ging te hard door op onze doelman Niels en hij kon met rood vertrekken. Met een man meer voor FC De Bilt kwam er meer ruimte in de omschakeling. Uit een kluts kwam de bal bij Siem terecht die een goede bal speelde op Niels. Niels ging een 1 op 1 actie aan met de centrale verdediger, won dat duel, en speelde met een simpel passje invaller Maxwell helemaal vrij voor het doel en Maxwell tekende koelbloedig de 0-2 eindstand aan.

Wederom dus 3 punten voor de mannen van Gijs en Robin. Op de ranglijst is inmiddels een flinke sprong gemaakt naar een mooie 5e positie. Zal er nog meer inzitten?

Opstelling: Niels, Hero (Raoul), Joost, Twan, Siem, Bonne, Hajo, Niels, Gijs, Wietse (Mika), David (Maxwell)


Super Niels Siem rukt op 2 assists van Niels